пʼятниця, 17 вересня 2021 08:26

Є довідка про ознаки вбивства Чорновола - ексзаступник генпрокурора

Є довідка про ознаки вбивства Чорновола - ексзаступник генпрокурора
У справі Чорновола є зачепки для подальшого розслідування. Фото: Вікіпедія

У матеріалах справи про смерть В'ячеслава Чорновола можна знайти моменти, які дадуть підстави для подальшого розслідування причин загибелі політика.

У цій справі ставити крапку рано, заявив колишній заступник генерального прокурора Сергій Горбатюк, передає "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби Чорновіл став президентом, ми мали б іншу Україну. Кращу

"Микола Голомша мав домогтися розслідування, коли був на посаді заступника генпрокурора. Є довідка про ознаки вбивства Чорновола, я її колись знайшов в кабінеті заступника генпрокурора, де працював.

Треба піднімати матеріали справи, тому що, наприклад, судмедексперт не писав, що безпосередньо кастетом убили Чорновола. Він міг бачити якісь ознаки травми. Думаю, що на порожньому місці Голомша цього б не говорив. Але якщо він почав, то повинен пояснити, на чому ґрунтуються такі заяви. Якби матеріали справи відповідали їй, то могло б бути подальше розслідування. Остаточних відповідей немає, треба розслідувати, тут всі нюанси важливі", - сказав Горбатюк.

Днями колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша заявив в прямому ефірі, що лідер Народного руху України, дисидент В'ячеслав Чорновіл загинув не внаслідок ДТП, його вбили чотирма ударами кастету у потиличну ділянку голови. Таким самим кастетом було добито водія.

В Офісі генпрокурора прокоментували, що версія скоєння умисного вбивства перевіряється слідством. Однак в матеріалах, наданих для експертизи, немає даних про удари кастетом.

Зараз ви читаєте новину «Є довідка про ознаки вбивства Чорновола - ексзаступник генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути