Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 10:46

Дзвін і постріли: президент із родинами вшанував загиблих героїв
15

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський із родинами взяв участь у вшануванні пам'яті українських військових, які загинули в цей день за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Біля Пам'ятного дзвона в Міністерстві оборони оголосили прізвища 54 військовослужбовців, полеглих цього дня в різні роки війни.

Серед них – 51 воїн, що героїчно загинули 20 січня 2015 року, захищаючи Донецький аеропорт.

Після кожного прізвища військовослужбовець роти почесної варти бив у дзвін, а салютна група робила залпи зі стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зробили насос з авіаційного приладу й вийшли в ефір на "сепарському" ТБ: Кіборги розповіли невідомі історії оборони ДАПу

До Пам'ятного дзвона поклали квіти.

На церемонії вшанування були: голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Олексій Резніков, керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

"Кожна країна – це імена. Кожне ім'я – це доля. Дякуємо всім, хто вписав свої імена в історію, щоб Україна була вільною", – написав Зеленський у Facebook.

"Понад вісім місяців тривала оборона Донецького аеропорту. Бої за нього вкотре показали, що сила духу українців сильніша за бетон і російську зброю, а захисників терміналів по праву називають кіборгами".

Вічна пам'ять і слава захисникам України", – звернувся Шмигаль.

Сім років тому завершилися бої за Донецький аеропорт. Його оборона тривала 242 дні.

Російський окупант застосовував важку артилерію і танки, газ, намагався обмежити доправлення продовольства, не давали вивозити поранених і забирати загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Дзвін і постріли: президент із родинами вшанував загиблих героїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути