середа, 01 лютого 2023 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсон звернувся до Заходу: "Дайте українцям те, що їм потрібно"

Джонсон звернувся до Заходу: "Дайте українцям те, що їм потрібно"
Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав надати українським військам все необхідне озброєння, яке вони потребують. Фото: Getty Images

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який перебуває у Вашингтоні для переговорів із високопоставленими політиками щодо посилення підтримки України, закликав надати українським військам все необхідне озброєння, яке вони потребують.

Відповідаючи на запитання щодо ситуації з винищувачами F-16, Джонсон підтримав надання Україні усіх потрібних видів зброї. Про це повідомляє Fox News.

"Все, що я скажу, це те, що кожного разу, коли ми говоримо, що буде помилкою надавати такий-то один предмет зброї, ми в кінцевому підсумку робимо це, і це закінчується тим, що це правильна річ для України", – сказав він.

За словами Джонсона, вся передана зброя від союзників, починаючи від Javelin до HIMARS, у підсумку виявилася безцінною для України.

"Я пам'ятаю, як мені казали, що це була погана ідея дати їм протитанкові ракети. Насправді вони були незамінні, і Сполучені Штати – за часів Дональда Трампа – надали їм також і Javelin. Вони були незамінні в боях для відбиття російських танків", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я тут, щоб донести важливий меседж" – Джонсон прилетів у Вашингтон

Нагадав Джонсон і про суперечки із постачанням танків та РСЗВ.

"Люди казали, що не треба давати HIMARS. Я пам'ятаю, як сперечалися про реактивні системи залпового вогню, РСЗВ. Насправді вони виявилися безцінними для українців. Те ж саме ми говорили про танки", – додав експрем'єр Великої Британії.

Джонсон вважає, що потрібно "заощадити час, заощадити гроші, зберегти життя і дати українцям те, що їм потрібно, якомога швидше".

Він також відкинув ідею про те, що російський диктатор Володимир Путін може бути готовий перетворити війну на ядерний конфлікт.

"Він, напевно, навіть не зупинить українців, якщо зробить це – ми зануримо його економіку в такий кріогенний параліч, що Росія не зможе вийти з нього десятиліттями – тому він не збирається цього робити", – сказав Джонсон.

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає, що після танків Україна може отримати від західних партнерів і військові літаки.

Про це Макрон сказав журналістам напередодні візиту до Нідерландів, повідомило французьке видання Parisien. За словами президента Франції, "в принципі нічого не заборонено".

Але рішення ухвалюватимуть за умови, що техніка не буде використовуватися для ударів по території країни-агресорки Російської Федерації і не послабить потенціал французької армії, сказав Макрон.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон звернувся до Заходу: "Дайте українцям те, що їм потрібно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути