пʼятниця, 02 грудня 2011 11:20

Джиоєва не бачить сенсу в переговорах зі ставлениками Медведєва
5

Фото: Фото: Reuters

Екс-кандидат в президенти Південної Осетії Алла Джиоєва не бачить сенсу в переговорах за участю представника адміністрації президента Росії Сергія Винокурова.

"Який сенс у таких переговорах, коли та сторона стоїть на своєму, ні в чому не хоче поступатися і лише заявляє на мою адресу образливі для мене звинувачення? Коли мені говорять відкрито, що я не відповідаю рівню глави держави, і при цьому коли прошарок російських чиновників намагається спільно з чинною владою Південної Осетії нав'язати нам, що нібито мали місце масові фальсифікації, то мені це прикро чути", - заявила Джиоєва "Інтерфаксу" в п'ятницю.

Крім того Джиоєва, яка оголосила себе обраним президентом Південної Осетії всупереч рішенню Верховного суду, заявила, що постарається зірвати нові вибори, призначені в республіці на 25 березня 2012 року.

Одночасно вона пригрозила, що тисячі її прихильників, які мають громадянство РФ, будуть бойкотувати парламентські вибори в Росії 4 грудня. При цьому Джиоєва зазначає, що не закликає до бойкоту, а лише констатує факт - її прихильники не захочуть брати участь у російських виборах.

Верховний суд, оголошуючи про рішення скасувати підсумки голосування, заборонив Джиоєвій брати участь у повторних виборах. Однак тепер чинний президент Південної Осетії Едуард Кокойти, який ніяк не відреагував на ультиматум, пред'явлений Аллою Джиоєвою, пішов на поступки, заявивши, що він не проти участі в них представниці опозиції.

Джиоєва зазначила, що не збирається брати участь у нових виборах, а продовжує вимагати скасування рішення ВС і визнання її президентом. Тим часом міжнародні спостерігачі розповіли російським журналістам про дивні обставини скасування підсумків виборів - як виявилося, в день голосування жоден з кандидатів не заявляв про порушення, а скарга від кремлівського кандидата і партії "Єдність" з'явилася тоді, коли стало відомо про перемогу Джиоєвої.

Зараз ви читаєте новину «Джиоєва не бачить сенсу в переговорах зі ставлениками Медведєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути