середа, 20 лютого 2019 12:58

Дві третини вбивць майданівців втекли до Росії

Дві третини вбивць майданівців втекли до Росії
Вбивці учасників Революції гідності повтікали в Росію, каже генпрокурор.

Слідство встановило 66 виконавців, які підозрюються у вбивствах активістів на Майдані, з них 46 втекли до Російської Федерації. Решта - під вартою. Про це повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

ГПУ в 2019 році фактично завершила слідство про тих, хто віддав злочинні накази, що привели до вбивств і поранень на Майдані, заявив він.

Комісія експертів дослідила 988 томів матеріалів слідства і дійшла висновку: загибель та поранення учасників Майдану "знаходиться в прямому причинному зв'язку" з рішеннями і діями колишнього президента Віктора Януковича.

Також комісія визнала, що до трагічних наслідків призвели злочинні накази: екс-голова СБУ Олександра Якименка та його підлеглих Тоцького, Ганжи, Потієвського, Щеголєва, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його підлеглих Шуляка, Конопляника, Миколенка, міністра оборони Павла Лебедєва та екс-начальника Генштабу Володимира Замани.

"Як Генпрокурор гарантую, що ця найважливіша справа сучасної України піде на ознайомлення захисту і до суду відразу після рішення ВР про продовження процедури заочного засудження", - заявив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилося відео Порошенка з пораненими майданівцями

В Україні 20 лютого відзначають День героїв Небесної сотні. У цей пам'ятний день вшановують подвиг учасників Революції гідності та увічнюють пам'ять героїв.

Зараз ви читаєте новину «Дві третини вбивць майданівців втекли до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути