Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2024 18:20

Два міністерства перейменували

Два міністерства перейменували
У березні 2020 року президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про призначення Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра. Відтоді Шмигаль очолює уряд. Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів перейменував Міністерство культури та інформаційної політики на Міністерство культури та стратегічних комунікацій.

Про це йдеться у постанові від 6 вересня.

Перейменування відбулося після того, як 5 вересня Верховна Рада призначила дипломата Миколу Точицького міністром культури та стратегічних комунікацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібна нова енергія" - Зеленський прокоментував кадрові зміни в уряді

Також уряд перейменував Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури на Міністерство розвитку громад та територій.

Віцепрем'єр-міністром, міністром розвитку громад та територій призначили Олексія Кулебу, колишнього заступника керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Мінкульт перейменовують не вперше. За понад 30 років відомство також займалося питаннями туризму, молоді та спорту й мистецтва.

Микола Точицький був заступником керівника ОП. За даними сайту "Українська правда", Єрмак і Точицький були однокурсниками в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету.

4 вересня Верховна Рада призначила дев'ятьох міністрів, перед цим президент Володимир Зеленський зустрівся із фракцією "Слуга народу".

Зараз ви читаєте новину «Два міністерства перейменували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути