четвер, 17 січня 2008 11:33

Дубина запропонує "Газпрому" прямий договір на постачання газу

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина у четвер вилетів до Москви, де планує провести переговори з керівництвом ВАТ "Газпром" і запропонувати укласти прямий договір щодо постачання газу.

Про це повідомило джерело в НАК "Нафтогаз України".

Дубина проводить переговори з "Газпромом" відповідно до протокольного доручення прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко від 9 січня.

Згідно з цим документом, зокрема, Мінпаливенерго, Мінфіну, Мінекономіки і НАК "Нафтогаз України" доручено проаналізувати обгрунтованість розрахунків ставки плати за транзит російського природного газу територією України і доцільність часткової зміни її структури шляхом отримання від замовника послуг з транспортування необхідних обсягів технологічного газу для здійснення робіт з транспортування.

Раніше, у грудні 2007 року, тижневик "Дзеркало тижня" з посиланням на радника голови правління "Нафтогаза України" Юрія Вітренка повідомив, що, за розрахунками компанії, економічно обгрунтована ставка транзиту газу територією України має становити в 2007 році 7,48 дол. за тис. кубометрів на 100 км, у 2008 році - 9,32 дол.

4 грудня 2007 року Росія і Україна узгодили ціну газу на 2008 рік на рівні 179,5 дол. за тисячу кубометрів на кордоні з Україною.

Ставка за транзит російського газу територією України з 2008 р. становитиме 1,7 дол. за тисячу кубометрів на 100 км, територією Росії для України - 1,7 дол. за тисячу кубометрів на 100 км. У 2007 році ставка становила 1,6 дол.

5 грудня 2007 року Україна і Росія підписали контракти на постачання природного газу в 2008 році. Контракти були підписані між RosUkrEnergo A.G. (Швейцарія) і ЗАТ "УкрГаз-Енерго", пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Дубина запропонує "Газпрому" прямий договір на постачання газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути