четвер, 11 жовтня 2012 14:35

Спецтема: Луценко за ґратами

Дружина Луценка подасть у суд на тюремників, якщо ті не поставлять питання про стан його здоров'я

Дружина Луценка подасть у суд на тюремників, якщо ті не поставлять питання про стан його здоров'я
Ірина Луценко каже, що тюремники зобов'язані подати до суду заяву про несумісність стану здоров'я її чоловіка з тюремним ув'язненням. Фото: news2000.com.ua

Дружина і захисник екс-міністра МВС Юрія Луценка Ірина каже, що тюремники мають на руках 11 висновків комісій МОЗ щодо несумісності його здоров'я з перебуванням у колонії.

Про це вона розповіла Gazeta.ua, коментуючи заяву Пенітенціарної служби про те, що Луценко не потребує стаціонарного лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку не потрібне стаціонарне лікування - тюремники

"Наші адвокати написали заяву до Менської колонії і до прокурора зі скаргою. Керівництву Менської колонії нагадали, що Луценко поступив до них із букетом захворювань, що комісія створена з представників МОЗ підтверджувала 11 разів. Вона констатувала, що в нього є захворювання, які не сумісні з перебуванням саме у колонії. Ми нагадали, що саме адміністрація, маючи на руках таких 11 висновків, зобов'язана звернутися у суд про те, щоб ініціювати розгляд питання про несумісність перебування Луценка у колонії", - наголосила Ірина Луценко.

"Ми отримали відповідь, йде безіменний діалог між адвокатами і пенітенціарною службою, - додала вона. - Заступник начальника Пенітенціарної служби Андрушко сказав, що так — саме тюремники мають звертатися до суду. А потім сказав, що будуть обов'язково звертати увагу на поведінку і характеристику Луценка. Тобто суспільство підводять під думку, бо в нього вже є догана, що суд може і відхилити таке прохання".

Кандидат у нардепи зауважила, що поведінка Луценка у колонії не має жодного відношення до рішення суду.

"Бо здоров'я це одне, а те, що його провокують у колонії, жодним чином не повинне впливати на рішення суду. Крім того, ми написали скаргу прокурору Чернігівської області про те, що Менська колонія не виконує свої обов'язки, і про ті порушення, які були допущені за час перебування там Луценка", - розповіла дружина в'язня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисник відчув у справах Тимошенко і Луценка політичні мотиви

Ірина Степанівна також наголосила, що далі захист має намір працювати із Європейським судом, де вони вже виграли одну скаргу щодо незаконного ув'язнення і поводження з екс-міністром.

"А поки що, якщо Менська колонія не подасть у Адміністративний суд про несумісність його здоров'я з перебуванням у колонії, ми це будемо також відстоювати у суді. Просто так цю ситуацію не залишимо. Формуємо собі папку порушень зі сторони Пенітенціарної служби про порушення прав Луценка. Цей фактаж набереться достатній, влада зміниться і все стане на своє місце", - вважає Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Луценка подасть у суд на тюремників, якщо ті не поставлять питання про стан його здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути