середа, 16 серпня 2017 17:58

Довіра США до України може бути відновлена у результаті розслідування ГПУ за фактом втручання НАБУ в американські вибори

Довіра США до України може бути відновлена у результаті розслідування ГПУ за фактом втручання НАБУ в американські вибори
Позитивний результат розслідування НАБУ щодо втручання в американські вибори дасть шанс відновити відносини зі США. Фото: 112

Розслідування НАБУ щодо втручання в американські вибори є шансом для України відновити довіру зі США.

Про це йдеться в статті "Кримінальне переслідування НАБУ: шанс відновити довіру між Україною і США?", яке опублікував Обозреватель.

На думку авторів матеріалу, позитивний результат розслідування дасть шанс відновити відносини між Вашингтоном та Києвом.

"Позитивний результат цього розслідування задовольнить всі сторони, які залучені в конфлікт. Для Києва — це шанс зробити більш конфіденційними відносини з адміністрацією Трампа, для силовиків — повернути реноме слідчих, а не нишпорок. Для Трампа — отримати козир у внутрішньополітичній боротьбі", — зазначають автори статті.

Також у статті зазначається, що заява Андрія Деркача в Генеральну прокуратуру щодо втручання НАБУ в американські вибори збіглася за часом з твітів президента США Трампа. Виходячи з цього, автори роблять висновок, що американці підготували нардепу особливу роль в українській політиці.

"Сьогодні в цьому клубку внутрішньоамериканської політики чітко простежується нитка, яка веде до Києва. І ГПУ доведеться розплутувати цей клубок після заяви "агента США" Андрія Деркача", — резюмується в статті.

Як повідомлялося раніше, раніше "Обозреватель" опублікував інформацію про те, що Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб НАБУ за фактом втручання у вибори Президента США.

Пізніше на своїй сторінці в Фейсбук народний депутат Андрій Деркач повідомив, що заяву в ГПУ, на підставі якого було відкрито провадження, подав саме він. "Тільки прозоре і ретельне розслідування фактів незаконного втручання українських посадових осіб у виборчу кампанію США може відновити довіру стратегічного партнера до України", — зазначив Деркач.

Зараз ви читаєте новину «Довіра США до України може бути відновлена у результаті розслідування ГПУ за фактом втручання НАБУ в американські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути