понеділок, 01 жовтня 2012 20:16

"Досвід мажоритарки для України є невдалим" - правозахисник

"Досвід мажоритарки для України є невдалим" - правозахисник
Юрій Сас спрогнозував дуже серйозні проблеми з перешкоджання здійснення волевиявлення на Черкащині. Фото: narodua.com

У Черкасах зареєстрували понад 200 порушень на регіональній карті, яку розробили спеціально до виборів.

"Мажоритарка несе вал порушень, спантеличує виборців. Вона подарувала в повному обсязі таке явище як непрямий і прямий підкуп виборців. Найстрашніше, коли є загроза життю й здоров'ю людини. Приклад "Провінції" (місцевого суспільно-аналітичного інтернет-видання - Gazeta.ua) дуже промовистий, коли здійснили кібератаку на сайт. І це дуже чітко пов'язано з виборчою кампанією, хто б там не був замовником - це однозначно наслідок діяльності ЗМІ в ході виборів", - зазначив Юрій Сас, координатор проекту "Черкащина: захистимо вибір".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаські спостерігачі розробили інтерактивну мапу порушень на виборах

Він також розповів, що зафіксовано погрозу журналісту в Умані.

"Ми передбачаємо дуже серйозні проблеми з перешкоджання здійснення волевиявлення, як то тиск, погрози, підкуп. Застосовуватимуть такі технології як "колективна відповідальність перед благодійником", або відповідальність робітника перед працедавцем, - усе це вже є. Члени в деяких комісіях змінилися вже по 5 разів. За кілька днів серйозні перетурбації в окружній комісії №200. За два дні змінилося два голови комісії. До чого це призведе? До затримки в старті роботи дільничих комісій. Якщо й далі продовжуватиметься така ж вакханалія, значить комісія не зможе нормально підготуватися до голосування, будуть проблеми з передачею виборчої документації. Ми не здивуємося, якщо навіть будуть зриви в організації голосування на деяких дільницях. Такі технічні речі можуть суттєво вплинути на характер виборчої кампанії і на результат виборів", - переконаний Сас.

Зараз ви читаєте новину «"Досвід мажоритарки для України є невдалим" - правозахисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути