четвер, 03 листопада 2011 13:54

Дострокові вибори ВР можуть стати "бліцкригом" Януковича - експерт

Дострокові вибори ВР можуть стати "бліцкригом" Януковича - експерт

У достроковому припиненні повноважень чинної Верховної Ради може бути зацікавлена чинна влада, оскільки позачергові парламентські вибори застануть зненацька розрізнену сьогодні опозицію.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

За його словами, опозиція, зокрема, парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" говорить про розпуск Верховної Ради, намагаючись продемонструвати свій вплив на політичні процеси у державі.

"Якщо раптом ВР буде розпущена, то опозиція заявить, що цього добилась саме вона", - пояснив Таран.

Водночас, він наголосив, що не слід забувати про те, що у розпуску ВР може бути зацікавлена і чинна влада. Зокрема, люди, наближені до президента та Адміністрації глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ шантажує парламент: або вільна Тимошенко, або розпуск

"Такий сценарій дозволив би достатньо швидко провести парламентські вибори за законом, який мало обговорюється", - уточнив політолог.

На його думку, часу для роздумів в опозиції фактично б не було, і вона не встигла би узгодити план спільних дій та список кандидатів.

"Дострокові вибори до Верховної Ради можуть стати абсолютним "бліцкригом" влади. Адже в такому разі опозиція буде позбавлена часу згуртуватись і провести злагоджено парламентські вибори за змішаною системою, без міжнародних спостерігачів і без узгодженого списку кандидатів у мажоритарних округах", - резюмував Таран.

Зараз ви читаєте новину «Дострокові вибори ВР можуть стати "бліцкригом" Януковича - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути