середа, 17 серпня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Достойні керувати державою" – Луценко про молодих військових, які зараз на фронті

"Достойні керувати державою" – Луценко про молодих військових, які зараз на фронті
"Порівняно із 2014-м роком надзвичайно виріс рівень професіоналізму. Розуміння що треба робити і як", говорить Ігор Луценко. Фото: Facebook

Професіоналізм в армії значно виріс порівняно з 2014-м роком. Особливо помітні молоді командири початкової та середньої ланки, які зараз воюють на фронті. Саме вони достойні керувати державою, коли отримають необхідні компетенції. Про це в інтерв`ю Gazeta.ua розповів Ігор Луценко, журналіст, активіст, колишній народний депутат. З 24 лютого він служить у 72-й окремій механізованій бригаді ім. Чорних Запорожців.

"Порівняно з 2014-м роком надзвичайно виріс рівень професіоналізму. Розуміння що треба робити і як. Я бачу покоління молодих командрів початкової та середньої ланки. Народилася вже якась соціальна одиниця після 2014-го. Це люди, які почали вчитися на військових, десь вісім років тому чи менше", – говорить Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найважче відступати. Видно наскільки великі жертви ми платимо" – Ігор Луценко

Зараз це вчорашні випускники військових вузів, які вже командири, наголошує екснардеп.

"Досить цікавий феномен, який одразу впав в око. Це дуже талановите покоління. Хотілося б, щоб воно збереглося по максимуму і змогло далі освоїти напрямки управління держави. Я вважаю, що саме це покоління достойне керувати державою, коли отримає необхідні компетенції. Але, на жаль, багато хто вже загинув", – каже Луценко.

Російські окупанти намагаються повністю захопити територію Донбасу. Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

Однак Збройні сили України зупиняють та відкидають загарбників назад. Так, російські підрозділи вели наступальні та штурмові дії у напрямках Володимирівка – Бахмутське та Стряпівка – Соледар. Успіху не мали, зазначив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні 16 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Достойні керувати державою" – Луценко про молодих військових, які зараз на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути