Ексклюзиви
неділя, 23 вересня 2012 08:58

"Досі невідомо, хто ж насправді виграв вибори 2004 року?"

"Досі невідомо, хто ж насправді виграв вибори 2004 року?"
У США "облаштуванням" режимів в інших країнах займаються різні організації підкреслює Олександр Нездоля Фото: Gazeta.ua

Генерал-майор держбезпеки Олександр Нездоля у новому номері журналу "Країна" висловив думку, що в організації "Помаранчевої революції" брали участь американці.

"Я не виключаю цього. В один момент з'явились помаранчеві стрічки, організували харчування – все було продумано з організаційної точки зору. У світі до того було декілька кольорових революцій – Сербія, Грузія. Настала черга "демократизувати" Україну за вашингтонським проектом. Центри з вироблення специфічних рекомендацій у цьому питанні засновані й у Європі. Наприклад, у Белграді є офіс, який називається "Центр ненасильницького опору". Він виник на базі студентського руху "Відсіч", що діяв проти режиму Мілошевича. В Україні з'явився рух "Пора", - зауважив він.

За словами генерал-майора, у США "облаштуванням" режимів в інших країнах займаються різні організації.

"Серед неурядових виділяється Інститут відкритого суспільства мільярдера Джорджа Сороса. Під вивісками з безневинними назвами розробляють плани створення проамериканських плацдармів у різних кінцях світу", - підкреслив Нездоля.

"Але переважно американці впливали на нашу політичну та бізнесову еліти. Кучмі й усім іншим пояснили приблизно так: "Хлопці, або ви не втручаєтесь, або ваші рахунки в європейських банках будуть арештовані, ваші будинки, – а в Кучми дім у Карлових Варах, – також арештують, і в'їзними ви будете хіба до Білорусі". І це мало вплив на них. Досі невідомо, хто ж насправді виграв вибори 2004 року?", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада час від часу дратує суспільство, аби подивитися, чи будуть протести - Тягнибок

Повне інтерв'ю Олександра Нездолі читайте у журналі "Країна" № 36 (139) за 20 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Досі невідомо, хто ж насправді виграв вибори 2004 року?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути