середа, 30 грудня 2020 11:51

Допрацювалися: партію Зеленського переплюнула в рейтингу ОПЗЖ

Допрацювалися: партію Зеленського переплюнула в рейтингу ОПЗЖ
Президент Володимир Зеленський на одному з агітаційних заходів своєї партії перед місцевими виборами, серпень. Фото: preisident.gov.ua

Партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" посіла 2-ге місце у рейтингу. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 17 по 23 грудня.

Якби у найближчу неділю проходили вибори до Верховної Ради, то п'ятивідсотковий прохідний бар'єр подолали 4 партії.

"Слугу народу" випередила прокремлівська ОПЗЖ - 23,1% серед респондентів, які визначилися з вибором. СН - 20,9%, "Європейська солідарність" - 14,1%, "Батьківщина" - 9,8%, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як низка телеканалів займаються кремлівською пропагандою

Балансують на межі проходження "Радикальна партія Ляшка" - 6,1%, "Українська стратегія Гройсмана" - 5,2%, "Сила і честь" - 4,4%.

Інші партії мають низьку підтримку.

Якби вибори в Раду проходили в найближчу неділю, то 52,9% опитаних обов'язково взяли б участь у голосуванні, ще 19,4% не впевнені, але швидше проголосували б на виборах.

Соціологи опитали 1,2 тис. респондентів в усіх регіонах України, за винятком окупованих Росією Криму та районів Донецької і Луганської областей. Похибка опитування: 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% - до 12%, 1,3% - до 5%.

На позачергових парламентських виборах у липні 2019 року партія "Слуга народу" отримала 43,16% голосів виборців. Фракція СН у парламенті нараховує більшість - 246 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Допрацювалися: партію Зеленського переплюнула в рейтингу ОПЗЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути