субота, 13 лютого 2021 13:14

Допит керівників НАБУ у справі Татарова скасували

Допит керівників НАБУ у справі Татарова скасували
Керівників НАБУ викликали на допит заступник генпрокурора Олексій Симоненко і прокурор Юрій Розанов. Фото: glavcom.ua

Допит директора НАБУ Артема Ситника та начальника Головного підрозділу детективів НАБУ Андрія Калужинського не відбудеться.

Про це повідомляє генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Ситника, Калужинського та старшого детектива НАБУ Руслана Габріеляна викликали на допит в якості свідків у справі заступника керівника ОП Олега Татарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАБУ є проєкти підозр на соратників Порошенка

За його словами, керівників НАБУ викликали на допит заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який тісно пов'язаний з Татаровим і Андрієм Порновим, а також прокурор Юрій Розанов для того, щоб зобразити конфлікт інтересів НАБУ в розслідуванні справи Татарова.

Бутусов також відреагував на повідомленні генпрокурора і зазначив, що скасування допиту керівників НАБУ є дуже швидким і важливим рішенням. Воно зірвало спробу Симоненка створити конфлікт інтересів у розслідуванні і забрати справу Татарова з НАБУ.

У свою чергу, колишній нардеп, а зараз член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко звернув увагу на те, що Венедіктова заявила про скасування допиту тільки керівників НАБУ, але не детектива Руслана Габріеляна, який розслідує справу Татарова.

1 грудня 2020 року стало відомо, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася.

14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, в якій фігурує Татаров, від НАБУ до Держбюро розслідувань. У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

18 грудня в.о. керівника САП Максим Грищук підписав підозру Татарову. Її планували вручити 18 грудня. Детективи НАБУ також отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента і за місцем проживання Татарова.

Національне антикорупційне бюро втретє намагається витребувати в Офіса генпрокурора справу за підозрою Татарова. В Офісі генпрокурора заявили, що НАБУ повинне передати справу Татарова, оскільки досудове розслідування в ній має провадити СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Допит керівників НАБУ у справі Татарова скасували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути