субота, 15 квітня 2023 16:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Донька Шойгу і спорсмени: Зеленський запровадив санкції проти сотень осіб та компаній

Донька Шойгу і спорсмени: Зеленський запровадив санкції проти сотень осіб та компаній
Президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти 438 фізичних осіб та 254 юридичних осіб. Фото: eastnews.ua

Президент Володимир Зеленський двома указами надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2023 року про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів до 438 фізичних осіб та 254 юридичних.

Персональні санкції застосували стосовно 351 громадянина Росії. Зокрема щодо науковців і підприємців. Серед юридичних осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Газпромнафта-цифрові рішення", "РТ-Інвест транспортні системи" та "Група компаній "Іннотех", акціонерні товариства "Ікс-Холдинг" і "Софтлайн трейд". Про це йдеться на сайті глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще 200 осіб ‒ Зеленський підписав Указ про нові персональні санкції

Санкції наклали на доньку міністра оборони РФ Ксенію Шойгу, міністра спорту і туризму Білорусі Сергія Ковальчука, російського фігуриста Іллю Авербуха та гімнастку Світлану Хоркіну, українського підприємця Сергія Гаврильчука.

Кабінету міністрів разом з СБУ й Національним банком України доручили забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності персональних санкцій. Міністерству закордонних справ України наказали поінформувати про застосування санкцій компетентні органи ЄС, США й інших держав і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Чергові санкційні рішення Рада національної безпеки і оборони України ухвалила 3 лютого щодо тих, хто працює на російську агресію.

Україна вдячна партнерам за надання систем протиповітряної оборони. Але Євросоюз повинен запровадити санкції проти всієї ракетної і дронової промисловості Росії, сказав президент Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з главою Євроради Шарлем Мішелем та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Зараз ви читаєте новину «Донька Шойгу і спорсмени: Зеленський запровадив санкції проти сотень осіб та компаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути