субота, 07 вересня 2013 23:53

Доній побачив в особі Абдулліної обличчя агресивного російського націоналізму

Доній побачив в особі Абдулліної обличчя агресивного російського націоналізму
Олесь Доній. Фото: lenta-ua.net

Негативне висловлювання солістки Національної опери України Катерини Абдулліної про українські школи свідчить про низький рівень її культури, а також про поширення у нашій державі агресивного російського націоналізму, що призводить до розколу суспільства.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив народний депутат і голова Всеукраїнського комітету на захист української мови Олесь Доній.

"Подивіться – ті, кого ми раніше вважали інтелігенцією, людьми, які повинні нести щось світле в суспільство, тепер несуть розкол і ознаки низької культури. Актор Панін ображає кримських татарів. Солістка Національної опери, яка повинна, очевидно, нести добро від свого серця, пише потворні речі", - зазначив Доній.

На переконання парламентарія, вибачення Абдулліної виглядають недолуго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ви ганьбите націю!" - Абдулліну відправляють подалі з України

"Мало співати і володіти українською. Табачник і Колесніченко чудово розмовляють українською. Але це не заважає їм бути російськими націоналістами і українофобами. Тобто питання не лише у володінні українською, а в тому, що робиться в серці та рівні культури", - наголосив політик.

За його словами, українському суспільству потрібно замислитися над рівнем агресії, який присутній в Україні.

"Мені зараз сподобалося, що і Мінкульт відреагував дуже рішучою жорсткою заявою, і в самій Національній опері і режисер, і директор відреагували критичними заявами. Можливо, якісь сподівання на вирівняння ситуації можуть бути", - додав Доній.

На його думку, нормальним у цій ситуації буде не лише громадський осуд висловлювання співачки в інтернеті, а й відмова колег Абдулліної виходити разом із нею на сцену.

"Іншого шляху немає. Є люди, яким бридко подавати руку", - резюмував Доній.

Зараз ви читаєте новину «Доній побачив в особі Абдулліної обличчя агресивного російського націоналізму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

467

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути