середа, 07 грудня 2011 17:31

Донецьким чорнобильцям наказали до 9 грудня згорнути свою акцію

Донецьким чорнобильцям наказали до 9 грудня згорнути свою акцію

Голодуючим в Донецьку чорнобильцям пропонують добровільно припинити акцію протесту, яку вони з 15 листопада проводять біля стін Донецького облуправління Пенсійного фонду.

Як розповіли представники ініціативної групи протестуючих, співробітники державної виконавчої служби дали термін до 10 години ранку 9 грудня протестувальникам на добровільне виконання рішення Донецького окружного адміністративного суду, який заборонив проведення мітингів, пікетів і установку наметів у сквері біля будівлі обласного управління ПФ.

Як зазначив представник ініціативної групи Володимир Деркач, державні виконавці зачитали виконавчий лист через гучномовець, перерахувавши назви низки організацій, які подавали заявки на проведення акції та яким її проведення було заборонене.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький губернатор пропонував голодувальникам свій годинник, аби вони пішли додому

У той же час, за словами представника ініціативної групи Олександра Пучкова, цей документ зачитувався просто перед людьми, які зібралися у сквері. Він зазначив, що держвиконавці не стали навіть уточнювати, чи є серед присутніх представники зазначених організацій.

"Вони не стали заходити до намету, де збираються протестувальники, а просто зачитали у сквері біля управління Пенсійного фонду, - розповів Пучков. - Таким чином, у виконавчої служби немає підпису самих протестувальників про те, що вони ознайомлені з озвученими документом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція не змогла відхреститися від загибелі чорнобильця у Донецьку

Чорнобильці не мають наміру до зазначеного строку припиняти свою акцію і згортати наметове містечко. Вони повідомили, що днями подали до міськради заявку від ще однієї організації, яка в листі виконавчої служби вказана не була і на яку, таким чином, не поширюється рішення суду про заборону проведення акцій протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку продовжують голодування 22 чорнобильця

Наразі біля стін управління ПФ в Донецьку продовжує голодування 22 особи. Ще одного голодуючого забрали родичі, тому що під час візиту державних виконавців він відчув себе погано і був змушений звернутися до лікарів швидкої допомоги, які чергують біля наметового містечка.

Зараз ви читаєте новину «Донецьким чорнобильцям наказали до 9 грудня згорнути свою акцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути