Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 19:09

Спецтема: Війна на Донбасі

Донеччани підтримають українські війська на Сході - лідер краматорських майданівців

Донеччани підтримають українські війська на Сході - лідер краматорських майданівців
Фото: gazeta.ua

Населення Сходу України підтримає введення українських військ у захоплені міста Донбасу і звільнення ними адмінбудівель від сепаратистів. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив Володимир Ржавський, лідер Євромайдану в Краматорську.

"Необхідно вводити війська і звільняти будівлі. Міліція й виконавча влада мають працювати. Місцеві їх підтримають не тільки морально, але й продовольством. Але все залежить від того, як відбуватиметься захоплення. Якщо війська спершу вестимуть діалог із сепаратистами, то підтримають. А якщо підійдуть і відразу почнуть стріляти — то ні", - сказав Ржавський.

Він повідомив, що сьогодні сепаратисти захопили будівлю СБУ в Краматорську. Особовий склад опору не чинив.

"Їм ніхто не заважав — просто зайшли і все. Це люди зі спецпідготовкою. Цю роботу вели протягом трьох місяців. Про це знала місцева міліція, СБУ. Чому про це не звітували — для нас загадка. Київська влада абстрагувалась від того, що відбувається зараз на Донбасі. Вони не вели роботу ні партійну, ні публічну. Взагалі ніяку", - зауважив він.

Зі слів Володимира Ржавського, місто розділилось на дві групи: 70% підтримує єдину Україну, 30% хоче до Росії. Але останні в свою чергу діляться наполовину. Одні хочуть мирний референдум. Інші — лише за радикалізм з автоматами.

"Люди бояться виходити на вулицю. У Краматорську відмінили всі мирні зібрання на підтримку єдиної України. Минув період, коли ми словесно протистояли один одному. Навіть з палками не можемо до них вибігти, бо вони озброєні", - наголосив Володимир Ржавський.

На його думку, Путін поки не планує вводити війська на Схід. Діятиме спершу за сценарієм Криму, із введенням на територію України "зелених чоловічків".

"Йому достатньо влаштувати тут громадянську війну. Підігріватиме сепаратистів зброєю, грошима. Інакше його не зрозуміють у світі", - впевнений він.

Зараз ви читаєте новину «Донеччани підтримають українські війська на Сході - лідер краматорських майданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути