Ексклюзиви
четвер, 16 червня 2022 19:32

"Маємо зупинити Путіна в 2022 році" - Порошенко виступив перед лідерами світу з різкою промовою

В Україні зараз вирішується майбутнє світу. Кожна держави має вибрати сторону.

Якщо не зупинимо Путіна, то не буде миру, стабільності та безпеки, заявив на 9-му Глобальному Бакинському Форумі п'ятий президент України Петро Порошенко.

"Не буде миру, стабільності та безпеки, якщо ми не зупинимо Путіна. Це не війна проти України, це війна, яка була заздалегідь спланована і тепер ведеться Росією проти всіх нас. В Україні зараз вирішується майбутнє світу. Немає місця десь осторонь чи посередині, тому що зло є злом. Ви повинні вибрати свою сторону. Тому мій рішучий заклик до всіх вас буде таким: приєднуйтесь до глобальної антипутінської коаліції і приєднуйтесь вже сьогодні!" – наголосив Порошенко.

Росія використовує усі методи для того, щоб шантажувати світ, переконаний п'ятий президент.

"Це не продовольча криза, яка кидає виклик світові – це "голодна війна" Путіна. Це не міграція, яку провокує голод – це "війна біженців" Путіна. Назріває не енергетична криза – це "енергетична війна" Путіна. І все це супроводжується агресивною путінською дезінформацією та пропагандою, які отруюють розум людей", – вважає Петро Олексійович.

Погана новина у тому, що Путін не хоче зупинятися, додав Порошенко.

"Хороша новина в тому, що Путіна можна зупинити, якщо ми всі будемо єдині. Якщо він зрозуміє, що його гра закінчена", – зазначив Порошенко.

Автор: eurosolidarity.org
  Петро Порошенко виступив на 9-му Глобальному Бакинському Форумі. Закликав світ до об'єднання в боротьбі проти путінського режиму
Петро Порошенко виступив на 9-му Глобальному Бакинському Форумі. Закликав світ до об'єднання в боротьбі проти путінського режиму

"Влада Путіна не залежить від влади його військових – ми це доводимо щодня. Швидше, його сила полягає в його здатності залякати, маніпулювати та шантажувати інших. Настав день, щоб перестати цього боятися. Настав час депутінізації Росії та світу", – вважає Петро Олексійович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко презентував програму економічного відновлення України на Європейському Фінансовому Конгресі у Польщі

Він наголосив, що стратегія депутінізації означає більше зброї для України.

"Йдеться про додаткові санкції проти Росії, енергетичне та торгове ембарго, про відсутність торговельних угод з москвою. Зрештою, йдеться також про План Маршала щодо відбудови України. І про перспективи членства України в ЄС та НАТО", – сказав Порошенко.

Він висловив переконання, що Україна отримає статус кандидата на вступ до ЄС.

"Ми платимо за це найвищу ціну. А також цього року Україна має отримати План дій щодо членства в НАТО. Обидва кроки потребують сміливості зупинити цю війну в 2022 році, інакше це ризикує розв'язати небезпечні процеси по всій земній кулі, які було б важко зупинити", – резюмував Петро Порошенко.

Глобальний Бакинський Форум щороку відбувається під егідою Президента Азербайджану Ільхама Алієва. Тема цьогорічного – "Загрози глобальному світопорядку". У форумі беруть участь колишні глави держав та урядів, міністри, офіційні представники міжнародних та неурядових організацій, політики з-понад 50 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо зупинити Путіна в 2022 році" - Порошенко виступив перед лідерами світу з різкою промовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути