пʼятниця, 08 жовтня 2010 21:18

Доленосне рішення КС було секретом для Януковича

Доленосне рішення КС було секретом для Януковича

Президент України Віктор Янукович не знав заздалегідь про можливе рішення Конституційного Суду з приводу відміни політреформи 2004 року.

Про це він розповів сьогодні в ефірі одного з телеканалів.

"Я відчув, що велика відповідальність, яка виникла у зв'язку з рішенням Конституційного Суду, накладає на мене додаткові зобов'язання. Тобто відповідати за значно більший обсяг повноважень перед своїми виборцями, перед українським народом. Це хвилює і треба відноситись до цього принципово", - зазначив глава держави.

На запитання, чому раніше Янукович був проти повернення Конституції 1996 року, він не дав однозначної відповіді.

"Я дійсно тоді висловлював таку позицію. І сьогодні можу сказати, що будь-яке рішення КС я б виконував. Це принцип верховенства права. Однак трапилось так, що суд прийняв рішення відмінити Закон 2222, який був прийнятий з порушеннями Конституції, і повернув Україну у правове поле", - сказав президент.

За словами Януковича, "було багато розмов на цю тему з різними політиками, у тому числі з Віктором Ющенком у свій час".

"Віктор Андрійович звертався у КС з поданням про скасування цього закону. Проте він повернув його назад під тиском свого оточення, яке переконувало його у великому ризику програти вибори 2010 року і, що ці повноваження можуть отримати інші кандидати", - пояснив він.

Глава держави наголосив, що "це рішення було не простим і передбачити, яким воно буде, було дуже важко. Було багато протиріч у суспільстві і у КС".

"Я був готовий до будь-якого рішення", - підкреслив він.

Коментуючи можливий розкол у суспільстві через рішення КС, Янукович висловив упевненість, що "суспільство будуть об'єднувати спільні правила гри - якщо працюватимуть закони і їх будуть виконувати всі".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Доленосне рішення КС було секретом для Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути