понеділок, 05 квітня 2021 17:22

Доки Мендель просуває російську в Україні, Зеленський - українську в Катарі

Доки Мендель просуває російську в Україні, Зеленський - українську в Катарі
Поки речниця президента виступає російською в Україні, глава держави просуває українську за кордоном. Фото: Getty Images

У Катарі звучатиме українська мова. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, розповідаючи про підсумки закордонного візиту.

"У Катарі пролунав український гімн, а надалі звучатиме українська мова. Моя дружина, перша леді України Олена Зеленська, продовжує запроваджувати українськомовні аудіогіди в музеях світу. Тепер настав час Катару", - повідомив Зеленський у Facebook.

Українська делегація підписала з катарською стороною 13 важливих міждержавних документів, підписано 2 комерційні контракти, також повідомив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Аваковим і Кулебою: з'явилися подробиці поїздки Зеленського в Катар

"Підписані меморандуми стосуються залучення інвестицій у нашу державу, розвитку аграрного сектору та утвердження України як гаранта продовольчої безпеки у світі. Також укладено угоди про співпрацю у сфері енергетики, інфраструктури, про перспективи військово-технічного співробітництва. На майбутнє ми представили можливості інвестування у банківський сектор. Домовилися й про взаємне визнання свідоцтв моряка. На черзі – визнання національних посвідчень водія.

Пишаюся, що наступного року під час проведення в Катарі чемпіонату світу з футболу українські поліцейські допомагатимуть стежити за порядком. Їх запросили як найкращих", - заявив Зеленський.

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила про "українську російську мову". Про це сказала в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на російськомовному телеканалі "Дом". В ефірах телеканалу Мендель говорить російською.

Українські користувачі Facebook заяви речниці президента назвали поширенням "руского міра", яким "аплодують у Москві".

Зараз ви читаєте новину «Доки Мендель просуває російську в Україні, Зеленський - українську в Катарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути