середа, 20 серпня 2008 21:03

Договір про дружбу між Україною і Росією не варто переглядати - Карасьов

Договір про дружбу і співпрацю між Україною і РФ не варто переглядати, тим більше виступати ініціатором його розриву. Таку думку висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Великий договір має хорошу нормативно-правову базу, а створити нову за умови посиленої Росії не так просто", - сказав він.

За словами Карасьова, якщо російська сторона наполягатиме на розірванні договору то, тоді "це можна буде прийняти як геополітичну і двосторонню правову даність, і в рамках нової реальності відстоювати українські інтереси при перегляді нової правової бази". При цьому він підкреслив, що українській стороні у жодному випадку не потрібно ініціювати розірвання договору. " Росія тільки з радістю прийме цей факт і відпасує непропорційно в нормативно-правовому сенсі", - зазначив він.

На думку політолога, на українсько-російському дипломатичному і політичному напрямі можуть виникнути нові складні проблеми. Серед них, зокрема, питання, пов"язані з подвійним громадянством і перебуванням ЧФ РФ в Криму.

"Але все-таки їх потрібно спробувати вирішити в рамках існуючого Великого договору між Україною і Росією і напрацьованої роками договірно-правової бази", - резюмував політолог, пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Договір про дружбу між Україною і Росією не варто переглядати - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути