субота, 14 квітня 2012 16:53

Дочка Тимошенко лякала Європу фільмом про Лук'янівське СІЗО

Дочка Тимошенко лякала Європу фільмом про Лук'янівське СІЗО
Євгенія Тимошенко закликала міжнародну спільноту допомогти звільнити політв'язнів України. Фото: podrobnosti.ua

Євгенія Тимошенко закликала міжнародну спільноту допомогти звільнити політв'язнів України. Про це донька екс-прем'єра заявила в суботу під час виступу на 40-й щорічній конференції Міжнародного товариства за права людини, яка проходить у в'язниці-меморіалі Коттбус у Німеччині, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Я закликаю міжнародну спільноту, лідерів ЄС, світу, допомогти звільнити політв'язнів України", - наголосила вона.

"Я прошу вас визнати на всіх рівнях, що Янукович та його режим будують в Україні авторитаризм, здійснюють репресії, нехтують правами людини та маніпулюють інформацією перед міжнародною спільнотою", - сказала Євгенія.

Вона розповіла про те, що відбувається в Україні за президентства Януковича, триваюче згортання демократії, жорсткі репресії проти політичних опонентів, залякування журналістів та про умови утримання політв'язнів. Під час проголошення промови Євгенією на екрані демонструвався фільм журналіста каналу ТВі Костянтина Усова "Лук'янівка. В'язниця № 1".

У свою чергу голова фонду Конрада Аденауера, колишній президент Європейського Парламенту Ханс Герт Пьоттерінг заявив, що він дуже занепокоєний тим, що відбувається в Україні та підкреслив, що докладе усіх зусиль задля звільнення політв'язнів України.

"Те, що у 21 столітті в Україну повернулися репресії та політв'язні, притаманні комуністичному режиму, є неприйнятим та може викликати лише обурення", - сказав він.

Ханс Герт Пьоттерінг також висловив сподівання, що найближчим часом Юлія Тимошенко отримає належне лікування та буде звільнена.

У конференції "Правозахисники за свободу і права людини", яка проводиться під патронатом президента Європейського Парламенту Мартіна Шульца у в'язниці-меморіалі Коттбус, взяли участь депутати Європейського парламенту, європейські політики, правозахисники, експерти з питань відновлення авторитарних режимів у Європі та жертви порушення прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Дочка Тимошенко лякала Європу фільмом про Лук'янівське СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути