понеділок, 17 жовтня 2022 03:59

Дочка міністра оборони РФ Шойгу має громадянство Литви – розслідування

Дочка міністра оборони РФ Шойгу має громадянство Литви – розслідування
Дочка Шойгу отримала литовське громадянство завдяки вдалому шлюбу своєї матері - коханки міністра. Фото: ria.ru

Позашлюбна дочка міністра оборони Росії Сергія Шойгу має литовське громадянство. При тому, що її мати досі судиться з литовською владою, яка позбавила її посвідки на проживання.

Отримати громадянство Литви дочці Шойгу вдалося завдяки вдалому шлюбу своєї матері з громадянином Литви, повідомляє нардеп Олексій Гончаренко з посиланням на розслідування, яке провели литовські журналісти.

Так, Дар'я Шойгу обзавелася громадянством Литви у 2019 році - коли колишня коханка міністра і мати його двох позашлюбних дітей, Олена Шебунова, вийшла заміж за литовця Адолфсаса Камінскаса. Він визнав Дар'ю своєю дочкою, подав відповідну заяву в Департамент міграції Литви, після чого тій надали громадянство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найманець ПВК "Вагнер" та співробітниця ФСБ втекли до Франції, де свідчать проти режиму Путіна

Що цікаво, Олена Камінскас досі має громадянство Росії. У 2017 році вона отримала литовську посвідку на проживання - але влітку 2022 року влада країни відібрала у неї ПНП. Причина - Олену визнали загрозою національній безпеці через її зв'язки з російською верхівкою. Сама Олена не погодилася з таким формулюванням питання і подала до суду, який триває досі.

"Поки Шойгу кричить про загниваючий колективний захід та продовжує кидати росіян на вірну смерть на війну в Україні, його діти чомусь не рятують рідну тундру і взагалі якось зовсім не підтримують родіну, а обирають Європу. Алло, скрєпи, ви де?"- пожартував Гончаренко, коментуючи цю історію.

Тим часом самого Шойгу, серед інших російських військових злочинців, розшукує Служба безпеки України. У списку тих, хто перебуває в розшуку СБУ, крім Шойгу опинилися Дмитро Медведєв, Марія Захарова та інші одіозні російські політики.

Шойгу очолює Міністерство оборони РФ з 2012 року. До цього протягом 16 років очолював МНС Росії.

Зараз ви читаєте новину «Дочка міністра оборони РФ Шойгу має громадянство Литви – розслідування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути