середа, 23 квітня 2008 09:13

Добкін встановить у Харкові пам"ятник жертвам УПА

Добкін встановить у Харкові пам"ятник жертвам УПА
Міський голова Харкова Михайло Добкін обіцяє встановити у Харкові пам`ятник "жертвам, які полягли від рук вояків Української повстанської армії".

Про це йдеться у коментарі Добкіна з приводу ухвали Харківської міськради щодо законності встановлення пам"ятного знаку на честь воїнів УПА в Молодіжному парку Харкова.

"Оберемо гідне місце і встановимо. Це також буде серед того, що ми робимо для тих харків`ян, які лише готуються стати дорослими людьми, для того, щоб ми не втратили ціле покоління, яке намагаються виховувати на прикладах Шухевича та інших", - цитують Добкіна.

16 квітня на сесії міськради депутати ухвалили рішення відмінити рішення міськради від 30.09.1992 року, яким була дана згода на встановлення пам`ятного знаку на честь 50-річчя Української Повстанської Армії в Молодіжному парку Харкова.

Тоді Михайло Добкін заявив про намір встановити пам"ятник тим, "кого УПА замучило на Західній Україні, виконуючи свою злочинну місію".

Протягом багатьох років поблизу пам"ятного знака воїнам УПА представники національно-демократичних сил області проводили акції на честь вшанування УПА, жертв політичних репресій і проти злочинів тоталітарного режиму.

14 жовтня 2006 року біля пам"ятного знака сталися сутички, спровоковані, зокрема, представниками лівих сил і Партії регіонів.

Роком раніше пам"ятний знак воїнам УПА був знесений, відповідальність за це взяла на себе російська організація Євразійський союз молоді.

За матерiалами: УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Добкін встановить у Харкові пам"ятник жертвам УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

281

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути