пʼятниця, 19 червня 2020 09:14

Добкін стверджує, що справу проти Порошенка через томос ініціював саме він

Добкін стверджує, що справу проти Порошенка через томос ініціював саме він
За словами колишнього нардепа, дії п'ятого Президента "становлять небезпеку для соціального миру і політичної стабільності в Україні та містять ознаки кримінальних діянь" Фото: facebook.com/OppositionPlatformForLife/

Колишній міський голова Харкова і колишній народний депутат від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін заявив, що саме він є ініціатором нової справи проти лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Ексдепутат заявив про це та опублікував заяву до ДБР у своєму Telegram-каналі.

Добкін вважає, що дії Порошенка "становлять небезпеку для соціального миру і політичної стабільності в Україні та містять ознаки кримінальних діянь, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України".

"Маніпулюючи прагненнями православної спільноти України до об'єднання, Порошенко використовував церковні організації й релігійне протистояння для досягнення перемоги на виборах 2019 року. Такі злочинні дії Порошенка викликали загострення релігійного (міжконфесійного) протистояння і ворожнечі в державі", - йдеться у заяві.

Об'єднання православних конфесій України та доцільність створення помісної церкви перестали бути внутрішньою справою церкви, на думку Добкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська церква вступилася за Порошенка

"Відбулося активне політичне втручання та адміністративний тиск на священновладдя і вірян Української православної церкви Московського і Київського патріархатів з метою змусити їх прийняти проєкт створення ЄПЦ саме в тому форматі, який вважали правильним Порошенко П. О. і в той час президентські політичні кола", - заявляє Добкін.

Проти п'ятого президента України Петра Порошенка порушили чергове кримінальне провадження. Його звинувачують у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі. Про це політик повідомив під Печерським райсудом Києва, де йому мають обрати запобіжний захід у справі призначення Сергія Семочка.

Зараз ви читаєте новину «Добкін стверджує, що справу проти Порошенка через томос ініціював саме він». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути