вівторок, 23 квітня 2013 08:51

Добкін розповів, скільки "шкоди" завдали Тягнибок і Фаріон українцям

Добкін розповів, скільки "шкоди" завдали Тягнибок і Фаріон українцям
Михайло Добкін. Фото: tsn.ua

Європа здатна прийняти рішення про заборону приїзду на свою територію людей, які сповідують фашизм.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Говорячи про законопроект польського сейму щодо визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, які нібито вчинили геноцид проти поляків у 1939-1947 роках, він зауважив, що всіх сучасних ідеологів "фашизму" в Україні треба засудити і заборонити їм виїзд з України.

Водночас, відповідаючи на зауваження одного з експертів у студії, чи може він говорити як чиновник та представник влади, а не як просто громадянин, голова Харківської ОДА обурився:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкіна спіймали на незнанні біографії засновника ОУН та історії України

"Чому ви вважаєте, що представникам влади, яким є партія "Свобода", парламентська партія, можна мати окрему точку зору від МЗС та інших інститутів державної влади, а мені не можна? То я не знаю, в якій країні ви хочете жити?".

Добкін додав: "Я думаю, що моя пропозиція щодо заборони виїзду з України тим, хто намагається реанімувати фашизм в нашій країні, мабуть буде підтримано багатьма в цій країні. Бо судячі з того, що ви зараз заявляєте, я думаю, що Європа не сильно втратить, якщо не побачить там вас років 20".

Він також додав, що такі політики як Олег Тягнибок та Ірина Фаріон "принесли шкоди українському народу своєю радикальною політикою, не менше, ніж Коновалець (перший голова Організації українських націоналістів (ОУН) Євген Коновалець — ред.)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сеймі Польщі сумніваються, що радикальна постанова про ОУН-УПА буде прийнята

"Давайте судити про ідеологію. Чи дозволена ідеологія фашизму в нашій країні? Я її не підтримую. Я вважаю, що Європа, яка давно поставила крапку у відношенні до фашизму та нацизму, здатна абсолютно усвідомлено прийняти рішення про заборону приїзду на свою територію тих людей, які не соромляться сповідувати фашизм на території своїх країн", - наголосив голова ОДА.

Нагадаємо, що у Сеймі Польщі 11 квітня зареєстровано проект постанови про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, які нібито здійснили геноцид щодо польського населення у 1939-1947 роках.

Зараз ви читаєте новину «Добкін розповів, скільки "шкоди" завдали Тягнибок і Фаріон українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути