понеділок, 28 травня 2012 10:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

До Тимошенко з Німеччини приїде вже третій лікар

До Тимошенко з Німеччини приїде вже третій лікар
У Харкові чекають третього лікаря для Тимошенко. Фото: news.dt.ua

Головний лікар ЦКЛ №5 "Укрзалізниці", де перебуває на реабілітації Юлія Тимошенко, Михайло Афанасьєв повідомив, що 1 червня до екс-прем'єра приїде вже третій лікар з Німеччині.

Фахівець клініки "Шаріте" Аннет Райсхауер вже відбула до Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не може вилікувати Тимошенко - німецький лікар

"В неділю відбула  з України німецький лікар Аннет Райсхауер. Вона ще з самого початку говорила про свої наміри пробути в Україні протягом тижня, так як на більший проміжок часу, за її словами, не може покинути роботу в "Шаріте". Вона залишила затверджену програму реабілітаційних заходів для Юлії Тимошенко, сплановану до 1 червня. 1 червня ми чекаємо прибуття іншого представник клініки "Шаріте", - повідомив Афанасьєв.

"Все сьогодні відбувається за планом, пацієнтка виконує все, що призначено та рекомендовано німецьким лікарем", - зазначив головний лікар ЦКБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа "вибила" для Тимошенко додаткових лікарів та юриста

Нагадаємо, 9 травня Тимошенко перевели з Качанівської колонії на лікування в лікарню Укрзалізниці. Реабілітацією екс-прем'єра займається лікар з німецької клініки "Шаріте" Лутц Хармс спільно з українськими лікарями.

Слід зазначити, що ЦКЛ №5 "Укрзалізниці" у Харкові було обрано для Тимошенко спеціальної міжвідомчою комісією. Умови лікування в клініці оцінили німецькі фахівці. Тільки після цього та згоди спеціалістів клініки "Шаріте" контролювати процес її лікування, екс-прем'єр погодилась на лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павловський розповів, як перелякані тюремники пишуть на листочках, чому знімають Тимошенко

Як повідомлялося Аннет Райсхауер прибула в Україну 21 травня на заміну лікарю Лутцу Хармсу, який повернувся до Німеччини.

Водночас європейські політики, зокрема канцлер Німеччини Ангела Меркель, наголошують на необхідності лікування Тимошенко за кордоном.

В українському законодавстві не передбачені норми, що дозволяють проводити лікування ув'язнених в інших країнах. Слід зауважити, що подібні норми відсутні і в законодавстві держав ЄС.

Зараз ви читаєте новину «До Тимошенко з Німеччини приїде вже третій лікар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути