середа, 16 травня 2012 13:54

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Європа "вибила" для Тимошенко додаткових лікарів та юриста

Європа "вибила" для Тимошенко додаткових лікарів та юриста
Мартін Шульц замовив перед Азаровим слово про Тимошенко. Фото: ria.ru

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц попросив прем'єр-міністра України Миколу Азарова направити в Україну додатково медичних фахівців від Європейського парламенту для надання екс-прем'єру України Юлії Тимошенко медичної допомоги.

Він також попросив українського прем'єра дозволити "високоавторитетному фахівцю, визнаному на міжнародному рівні", отримати доступ до касаційного процесу Тимошенко. Глава українського уряду ствердно відповів на обидва запити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв запросити європейців на справу Тимошенко

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це Шульц і Азаров повідомили на прес-конференції у вівторок в Брюсселі після закінчення двосторонньої зустрічі.

"Прем'єр-міністр Азаров позитивно відповів на дві мої пропозиції. Я попросив український уряд прийняти той факт, що Європейський парламент направить групу лікарів і медичних експертів на додачу до німецького лікаря для того, щоб також подивитися на лікування Тимошенко. Друге - я просив про те , що буде спрямований міжнародний експерт з високою репутацією в міжнародному співтоваристві, який від Європейського парламенту за згодою українського уряду буде направлений для спостереження за другим судовим процесом (процес касації Тимошенко - ред.) з повним доступом до судді, прокурора, адвоката і справи щодо Юлії Тимошенко", - сказав Шульц.

Азаров підтвердив досягнуті домовленості, уточнивши, що сторони "узгодять кандидатури таких фахівців і сформулюють їхню участь в процесі". "Це повинно відповідати українському законодавству", - додав український прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко знову погодилась на процедури - німецький лікар завтра їде

Шульц зазначив, що має намір негайно, відразу ж після закінчення прес-конференції, почати переговори з можливим кандидатом "високого рівня з досвідом, можливо, в уряді", для спостереження за процесом над Тимошенко з тим, щоб гарантувати його відповідність "на 100%" необхідним критеріям.

"Ми зацікавлені в тому, щоб представники ЄС переконалися в тому, що процес над Тимошенко відкритий і справедливий", - сказав при цьому Азаров.

Президент Європарламенту висловив думку, що досягнуті домовленості є великим кроком у відносинах двох сторін. "Це є кроком, який буде будувати довіру", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Європа "вибила" для Тимошенко додаткових лікарів та юриста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути