Ексклюзиви
неділя, 10 листопада 2013 14:00

До рішення про угоду з ЄС лишився тиждень - Єврокомісія

До рішення про угоду з ЄС лишився тиждень - Єврокомісія
Фото: АР

Єврокомісія закликає Україну поквапитися з ухваленням "євроінтеграційних" законів і рішенням проблеми Тимошенко до 18 листопада.

Про це йдеться у письмовому коментарі представника європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітера Стано, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вітаємо прийняття в першому читанні Верховною радою 8 листопада законопроекту щодо реформування Генпрокуратури - значний крок у реформуванні української судової системи - і законопроект про парламентські вибори. Цей прогрес зараз повинен бути укріплений якнайшвидшим прийняттям цих двох законів у другому читанні", - йдеться у повідомленні.

"У цьому контексті ми вітаємо скликання позачергової парламентської сесії у Верховній Раді в наступну середу", - заявив Стано.

Разом з тим представник Єврокомісії також відзначив необхідність прийняття "зараз вирішального кроку" для вирішення проблеми екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Ми повністю підтримуємо триваючі зусилля місії Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського для досягнення цієї мети: Їх остаточна доповідь Європарламенту матиме вирішальне значення", - додав він.

У цьому зв'язку Стано нагадав позицію Брюсселя щодо того, що ЄС "залишається відданим підписанню у Вільнюсі угоди про асоціацію, включаючи угоду про зону вільної торгівлі за умови наявності рішучих дій і відчутного прогресу у виконанні умов, закладених у грудневих висновках Ради ЄС".

"Вільнюський саміт відбудеться менш ніж через три тижні і ЄС мусить прийняти рішення стосовно можливого підписання угоди про асоціацію вже на засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ 18 листопада. Часу для виконання умов залишається мало", - зазначив представник Єврокомісії.

Зараз ви читаєте новину «До рішення про угоду з ЄС лишився тиждень - Єврокомісія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

307

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути