неділя, 15 грудня 2013 20:26

До провокацій на 94-му окрузі залучають студентів, спортсменів і нардепів

Активісти ГО "Захист" на 94-му виборчому окрузі зафіксували факти вживання технології підкупу виборців і тиску на виборчі комісії.

Про це повідомляє ГО "Захист".

Одна з технологій, зафіксована сьогодні на окрузі ГО "Захист", полягає в такому: "за винагороду в 200 грн. кожен студент зобов'язаний був знайти і привести на ділянку 10 чоловік,  які проголосують за кандидата Юрія Кармазіна. Списки людей, які погодилися голосувати таким чином, передаються в штаб кандидата". Така схема застосовується у Василькові, Обухові та Українці.

За інформацією ГО, для зустрічі з студентами для передачі їм грошей співробітники штабу Кармазіна вибрали кафе "Каретний двір" навпроти будинку культури у Василькові.

Крім того, відзначили в ГО "Захист", зараз відпрацьовується технологія, коли на виборчу дільницю заходять молодчики спортивної зовнішності і пробують заблокувати роботу виборчої комісії, а потім "як миротворець з'являється на цій дільниці Кармазін".

На думку спостерігачів, це робиться для того, щоб залякати членів виборчої комісії і одночасно для прихованої агітації. "Такі ж методи впродовж цієї кампанії для агітації за свого висуванця використовує народний депутат Олег Ляшко", - відзначили в ГО "Захист".

Так, сьогодні Ляшко затримав громадянина, який нібито займався підкупом виборців. Проте ні він, ні його представники не подали заяву в міліцію і ЦВК про порушення виборчого законодавства, відзначили в ГО "Захист". У результаті сам затриманий звернувся в міліцію з заявою про те, що висуванець Ляшка Андрій Лозовий вкрав у нього мобільний телефон і гроші.

/media/video/532098/2_532098.mp4

На виборчій дільниці 333, за інформацією ГО "Захист", Ляшко влаштував гучний скандал, чим майже на цілу годину повністю заблокував роботу виборчої комісії. Приводом стала камера спостереження, яка фіксувала процес виборів. Камера  була встановлена в залі комісії з метою фіксації порушень виборчого законодавства. "Ляшко угледів у цьому кримінал, - відзначили в ГО. За допомогою коренастих "помічників" депутат почав виштовхувати людей з території виборчої дільниці, кричати на членів комісії. Після вживання фізичного насильства депутат в оточенні "спортсменів" поїхав далі влаштовувати скандали по округу".

"Такі дії можна розцінити не лише як перешкоду проведенню виборів, але і як зловживання владою і статусом народного депутата", - коментує ситуацію юрист Максим Железняк.

Сьогодні біля однієї з виборчих дільниць в Обухові (вул. Київська, 76) активісти Радикальної партії затримали і намагалися перевернути автомобіль "Волга", в якому вони угледіли підозрілі документи і мішки з грошима. "Грошей знайшли аж 300 грн. в записнику, - відзначили в ГО "Захист".  – Радикали не стали чекати міліцію, захопили машину, витягнули водія і почали бити. Пан Ляшко звинуватив в причетності до вилучених документів свого опонента". Потім, за інформацією "Захиста", сам Ляшко почав роздавати людям вилучені з авто ручки нібито з невидимим чорнилом. Ручки виявилися звичайними, заяву про порушення ніхто писати не захотів – ні депутат, ні кандидат, підкреслили в ГО "Захист".

/media/video/532098/1_532098.mp4

Зараз ви читаєте новину «До провокацій на 94-му окрузі залучають студентів, спортсменів і нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути