четвер, 01 березня 2012 09:14

До проекту КПК Януковича запропонували більше 3 тисяч поправок

До проекту КПК Януковича запропонували більше 3 тисяч поправок

Після прийняття нової редакції Кримінально-процесуального кодексу (КПК) у першому читанні до документа було запропоновано понад 3 тис. поправок.

Про це повідомив глава комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктор Швець ("БЮТ-Батьківщина") під час слухань, присвячених підготовці до прийняття КПК, пише "Комерсант-Україна" в публіаціі "Кодекс народжується в суперечках".

Швець попередив, що деякі з них повністю змінюють суть законопроекту. Суддя Конституційного суду (КС) у відставці Микола Козюбра звернув увагу на те, що в документі зафіксована "надмірна роль прокуратури в дізнанні і досудовому слідстві".

За словами Швеця, комітет прислухається "до всіх позитивних рекомендацій, і обіцяю, що вони будуть враховані перед винесенням документа на розгляд в сесійній залі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Процеси над Луценком і Тимошенко були набагато прозоріші, ніж для тисяч людей"

Нагадаємо, президентський проект КПК був прийнятий Верховною Радою в першому читанні 9 лютого.

Робота над документом велася півтора року і проходила під керівництвом радника Президента-керівника головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрія Портнова. Документ повністю змінює чинну модель кримінальної юстиції - прокурор фактично стає керівником слідства і відповідає за весь процес: від початку розслідування до винесення вироку в суді. Серед іншого проект нового КПК передбачає можливість розгляду кримінальних справ судом присяжних.

Зараз ви читаєте новину «До проекту КПК Януковича запропонували більше 3 тисяч поправок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути