пʼятниця, 10 лютого 2012 12:58

У новому КПК враховано 99% зауважень Ради Європи - Портнов

У новому КПК враховано 99% зауважень Ради Європи - Портнов

У новому Кримінально-процесуальному кодексі враховано 99% рекомендацій Ради Європи.

Про це в ефірі 5 каналу заявив радник президента, керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрій Портнов.

"В останній резолюції  ПАРЄ, яка була через 2 тижні після того, як голова держави вніс цей кодекс до парламенту сказано:  Парламентська асамблея Ради Європи вітає внесений президент України до парламенту Кримінально-процесуальний кодекс і звертається до парламенту з проханням підтримати його в редакції, запропонованій президентом України", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президентський КПК дозволяє порушувати справи проти нардепів

Водночас, Портнов підтвердив, що Венеціанська комісія не аналізувала нову редакцію Кримінально-процесуального кодексу і пояснив, що вона розглядає тільки питання Конституції, виборчого законодавства та інших.

"А цей документ розглядала сама Рада Європи, тобто генеральний директорат Ради Європи з прав людини. Рада Європи призначила трьох міжнародних експертів, яким вона повністю довіряє. Це професор із мадридського університету, це представник із Лондона і представник Грузії", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Президентський КПК має приховані небезпеки" - Зварич

Радник президента наголосив: "Ці три європейські експерти в присутності керівника офісу ради Європи в Україні і в присутності представника Ради Європи в України на спільній конференції заявили, що цей крок України один із небагатьох, де Україна врахувала 99% зауважень Ради Європи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жодна влада не захоче приймати демократичний КПК"

"Хочу відповісти нашим опонентам, які зачитували якийсь висновок, що там начебто якісь зауваження. Так це той висновок, який попередньо ми опрацьовували з ними, після чого ми врахували все і отримали такий про 99%", - підкреслив Портнов.

Нагадаємо, вчора, 9 лютого, Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський проект Кримінально-процесуального кодексу в новій редакції N9700. За проголосували 253 картки народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «У новому КПК враховано 99% зауважень Ради Європи - Портнов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути