середа, 23 червня 2010 11:31

До Наливайченка і Березюка прийдуть посли західних держав, щоб обговорити проект Конституції

До Наливайченка і Березюка прийдуть посли західних держав, щоб обговорити проект Конституції

24 червня Валентин Наливайчекно та Олег Березюк виносять на обговорення проект Конституції, розроблений Громадською ініціативою "Оновлення країни" та Українським юридичним товариством.

Автори проекту стверджують, що суть проекту полягає у створенні ефективної управлінської моделі держави шляхом чіткого розмежування повноважень і сфер відповідальності гілок влади, а також впровадження нових принципів взаємного контролю між ними.

Олег Березюк, зокрема, зазначає: "Конституція України, прийнята у 1996 році із змінами, прийнятими у 2004 році, припинила своє існування після того, як Верховна Рада України Законом Про регламент змінила принципи формування парламентської коаліції. З цього моменту Президент і парламентська більшість почали діяти поза межами Конституції і приймати закони, які суперечать вимогам Основного Закону. Якщо події будуть розвиватись так і надалі, то Україна не матиме ніяких шансів стати правовою демократичною державою. Нею будуть управляти волюнтариськими методами в стилі східних деспотій."

На круглому столі очікуються Леонід Кравчук, Євген Марчук, представники іноземних дипломатичних місій, правники та політологи.

Зараз ви читаєте новину «До Наливайченка і Березюка прийдуть посли західних держав, щоб обговорити проект Конституції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути