Ексклюзиви
середа, 05 березня 2014 14:54

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

До Криму їде 60 танків, а в штаб ВМС в Севастополі не пускають машину з продуктами

Автор: Reuters
 

Попри заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що він не вводить військ до Криму, самі кримчани кажуть, що ситуація на півострові зараз напружена. Про це у своєму Фейсбук пише активіст Дмитро Тимчук.

"Події в Криму розвиваються далеко не найкращим способом. Ми сподівалися, що напередодні приїзду в Крим міжнародних представників окупанти понизять активність. Але цього не відбулося. Заблокований штаб ВМС України в Севастополі лишився без води і продуктів. Сьогодні зранку, наприклад, російські загарбники не впустили до них фірму, яка завозить продукти. Штаб — це ж не військова частина, запасів їжі нема. Люди там просто на межі. Севастопольське ТВ тим часом розповсюджує дезінформацію про те, що командувач ВМС України погрожує бажаючим офіцерам, які хочуть здатися противнику, 15-ма роками тюрми. Хоча насправді всі солдати та офіцери вирішили триматися до кінця", - пише Тимчук.

Щодо інформації про захоплення українських зенітно-ракетних і радіолокаційних підрозділів, то їх позиції справді зайняті противником. Надалі вони намагатимуться вже зберегти і забезпечити охорону. Українські військові контролюють лише штаби.

"В Євпаторії наших військових примушували вивести техніку із боксів і пропонували організувати "спільну варту" по контролю повітряного простору над Кримом. Але наші відмовились. Також підтверджується інформація про те, що на територію Криму заїжджає 60 танків з Росії. Окрім Керчі танки готується приймати і Севастополь. В місті для цього вже споруджують бетонні плити", - каже Дмитро Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «До Криму їде 60 танків, а в штаб ВМС в Севастополі не пускають машину з продуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути