понеділок, 30 січня 2023 02:43

До атак на іранські військові об'єкти причетний Ізраїль – ЗМІ

До атак на іранські військові об'єкти причетний Ізраїль – ЗМІ
Хоча в Ізраїлі офіційно не коментують удари по Ірану, схоже, це його робота. Фото: Iran International English/Twitter

Ізраїль дійсно причетний до ударів по іранських військових об'єктах в ніч з 28 на 29 січня. Як мінімум, ураження безпілотником заводу боєприпасів в Ісфахані - це саме робота Ізраїлю.

Хоча офіційні особи Ізраїлю не визнають, що країна причетна до знищення іранського заводу, насправді це так, повідомляє американське видання The Wall Street Journal з посиланням на американських чиновників і знайомих з ситуацією осіб.

Ізраїльські військові та політики, зазначає видання, як і раніше не коментують це питання, нічого не кажучи про можливу причетність до атаки на іранські заводи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна виставляє рахунки вбивцям – Подоляк про вибухи в Ірані

Тим часом неназваний американський чиновник повідомив інформаційному агентству Reuters, що в США вважають Ізраїль дійсно причетним. При цьому офіційні особи США всіма силами уникають коментарів - так, кілька інших чиновників заявили агентству, що не можуть нічого сказати, крім того, що Вашингтон не зіграв у цій операції ніякої ролі.

Крім того, спікер Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер, сказав лише те, що Збройні сили США не беруть участь в завданні ударів по Ірану. При цьому від подальших коментарів він також відмовився.

Ізраїльські ЗМІ тим часом пишуть, що нічна атака безпілотників в іранському місті Ісфахан мала "величезний успіх", попри заяви Ірану про протилежне.

Іран пригрозив Ізраїлю відповіддю після того, як іранські військові об'єкти були атаковані дронами.

Зараз ви читаєте новину «До атак на іранські військові об'єкти причетний Ізраїль – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути