пʼятниця, 09 листопада 2012 01:27

Для Тягнибока зараз головне відмитися від свого ксенофобського іміджу – політолог

Для Тягнибока зараз головне відмитися від свого ксенофобського іміджу – політолог
Політтехнолог пророкує Тягнибоку те, що він буде лівим у своїй риториці, стане більш парламентським політиком. Фото: Анатолій БАБАК

Якщо в партії "Свобода" буде хоч одна "тушка", то це зруйнує міф про ідеологічність і унікальність цієї політичної сили.

Так вважає політтехнолог Тарас Березовець, про що він сказав під час засідання круглого столу в Києві.

"Зараз головне завдання для Тягнибока – змінити, відмитися від свого ксенофобського іміджу, – говорить політолог. – При цьому слід розуміти, що партія "Свобода" не єдина в своєму ідеологічному ядрі. Там є чітко праве радикальне крило, яке представляють Ірина Фаріон і Юрій Михальчишин – це нові мажоритарники. І вони, очевидно, будуть більш радикальними в своїх висловлюваннях, ніж сам Тягнибок. На цьому тлі, мені здається, Тягнибок навпаки тяжітиме й ставатиме лівим у своїй риториці, буде взагалі більше таким парламентським політиком".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олегу Тягнибоку подарували торт із желе та домашнім кремом

За словами Березовця, оскільки в "Свободі" самі не розраховували на такий результат виборів, то зараз у них буде проблема зі списками.

"25 осіб зайде за списком від "Свободи" до парламенту. Може статися така ситуація, яку вони реально не контролювали. Тобто ставилися ті люди, які вони думали, що точно не пройдуть. Під питанням було, можливо, людей 15. Ці перші так, а от питання чистоти тих наступних – із 16 по 25 місце. Наскільки вони реально готові й поділяють узагалі ідею", – зауважив політтехнолог.

"Головна небезпека для Тягнибока зараз, щоб жодна людина з його фракції не перейшла в більшість. Якщо буде хоч одна "тушка", хоч один прецедент – це фактично зруйнує міф про те, що це ідеологічна партія, що вона чітко відрізняється від інших", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «Для Тягнибока зараз головне відмитися від свого ксенофобського іміджу – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути