пʼятниця, 16 квітня 2021 17:15

Для "труби Медведчука" знайшли нового управителя

Для "труби Медведчука" знайшли нового управителя
Про нового управителя трубопроводу АРМА повідомила у п'ятницю. Фото: "Укрінформ"

Для української частини нафтопроводу "Самара – Західний напрямок" обрали нового управителя. Ним стала компанія "Укртранснафта".

Рішення ухвалив тендерний комітет Національного агентства з розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Власником "Укртранснафти" є компанія "Нафтогаз".

Проводився конкурс. "Переможець повністю відповідав установленим критеріям відбору і запропонував найвигідніші економічні умови", - повідомила АРМА.

Іншому конкурсанту "Прикарпатзахідтранс" ухвалою Вищого антикорупційного суду заборонено користування та розпорядження трубопроводом. Компанія управляла трубопроводом до арешту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яхту Медведчука, яка плавала в окупований Крим, арештували

Нафтопродуктопровід "Самара – Західний напрям" має ділянку на території України довжиною 1433 км, яка сполучає її з Росією і Білоруссю і тягнеться до західного кордону. Цим трубопроводом постачається дизпаливо: експерти оцінюють обсяги до 2 млн т на рік, або близько 20% українського ринку дизельного пального, пише "Радіо Свобода"

"ПрикарпатЗахідтранс" серед переліку власників має швейцарську фірму International Trading Partners AG та громадянина Німеччини Анатолія Шефера, який в підсумку також володіє і швейцарською компанією, свідчать бази даних юридичних осіб.

Все паливо, яке йшло трубопроводом із Росії, проходило через посередника: групу Proton Energy бізнесмена Нісана Моісеєва, якого вважають другом нардепа з ОПЗЖ Віктора Медведчука, повідомляли журналісти програми "Схеми: корупція в деталях".

2015 року російська "Транснефть" заявила про продаж "ПрикарпатЗахідтранс". Серед власників вказано німця Анатолія Шефера, який пов'язаний з оточенням Медведчука і компанію "Інтернешнл трейдінг партнерс АГ".

Третім власником є "Нафтобітумний завод", який 2019-го придбав контрольний пакет акцій в статутному капіталі. Компанією володіє білоруський бізнесмен Мікалай Варабей, повідомляє "Економічна правда".

21 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, повернув у державну власність частини нафтопродуктопроводів "Самара-Західний напрямок" і "Грозний-Армавір-Трудова".

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука й Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Для "труби Медведчука" знайшли нового управителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути