пʼятниця, 14 червня 2013 13:57

Для Тимошенко "Батьківщина" є втраченим брендом - політолог

Для Тимошенко "Батьківщина" є втраченим брендом - політолог
Кость Бондаренко Фото: obozrevatel.com

Об'єднання "Батьківщини" із "Фронтом змін" для екс-прем'єра Юлії Тимошенко нічого не означає. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Кость Бондаренко.

"На сьогоднішній день Тимошенко є в'язнем. Навіть якщо вона вийде на волю по помилуванню, то не зможе очолювати "Батьківщину". Бо за законодавством, поки не буде погашена судимість, вона не може бути на чолі партії. Крім того, зараз відбувається зміна поколінь та команд. Тому для Тимошенко "Батьківщина" є вже втраченим брендом", - пояснив він.

Експерт зазначив, що виходячи із юридичних норм, єднання політичних сил передбачає ліквідацію частини партій, які на це йдуть. "Тому для початку "Фронт змін" та "Реформи і порядок" мають провести свої ліквідаційні з'їзди. Там має бути створена ліквідаційна комісія. Потім — звернення з'їзду до членів партії про вступ до "Батьківщини". Тільки після того, як вони персонально напишуть заяви, можна буде говорити про успішність чи неуспішність з'їзду "Батьківщини". Наскільки я знаю, чимала кількість партійних організацій "Фронту змін" відмовляються йти на об'єднання. Тому там будуть тертя. Крім того, також в деяких областях не були визначені делегати і не проведені конференції. То ж ще питання, наскільки з'їзд буде повноважним. Арсеній Петрович може зберегти печатку, статут та інші атрибути партії для того, аби реанімувати її, якщо в нього щось не складеться у "Батьківщини". Не виключаю, що у нього залишиться запасний аеродром", - наголосив Бондаренко.

Політолог нагадав, що свого часу, коли Сильна Україна входила до Партії регіонів, то було виконано всі технічні умови."Якщо не буде ліквідаційних з'їздів, то рядові члени "Батьківщини" та "Фронту змін" зможуть після з'їзду піднімати питання про його нелегітимність. Бо легітимність будується на дотриманні закону. А це означає застосування усіх процедурних норм", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Для Тимошенко "Батьківщина" є втраченим брендом - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути