понеділок, 22 листопада 2010 09:23

Для Самойлик День Свободи - ганьба, а для "литвинівця" - апельсини

Для Самойлик День Свободи - ганьба, а для "литвинівця" - апельсини

Сьогодні, 22 листопада, в Україні відзначають День Свободи. Свято започаткували на честь Помаранчевої революції 2004-го року, проте важливим воно є не для всіх.

Як розповіли народні обранці Gazeta.ua, намір відзначати День Свободи мають лише депутати від опозиції.

Народний депутат від Блоку Литвина Валерій Баранов: "Є таке свято — ну і добре. Хтось святкує день рибака, хтось день мисливця. Особисто я накривати столи, збирати гостей не збираюсь. Радий, що сталось таке проявлення громадянської позиції нашого суспільства. Майдан, апельсини — це такий підйом був. Сумно тільки, що з цього керівники руху зробили повний безлад. Шкода, що все рухнуло. Думаю, свято не приживеться на всеукраїнському рівні".

"Бютівець" Михайло Волинець: "Ми будемо пікетувати Банкову. Це буде дуже велика акція протесту "День і ніч свободи". Плануємо зібрати тисяч п'ятдесят людей. Наметове містечко на Майдані розгорнемо. І під час Помаранчевої революції я в першу години знаходився на Майдані. Керував центральним штабом акції протесту".

Нардеп-"регіонал" Вадим Колесніченко: "Я не бачу, що тут святкувати. Чи можна святкувати втрату надії сотень тисяч людей, яких обманули, яких використали і викинули. Ганьба тим політикам, які не зуміли весь цей запал використати гідним чином. Я в цей день буду зустрічатися зі студентами столичного університету імені Шевченка й говорити з ними про майбутнє нашої молоді".

Комуністка Катерина Самойлик: "Якої свободи? Не знаю, хто цей день так назвав. Хай святкують, якщо є свобода в країні. Що це за свято в нас таке — день Помаранчевої революції? Це свято, коли Україну на декілька десятків років назад відкинули? Що натравлювали одних людей на інших? Це називається — свято? Я не святкую його і нікому не раджу. Це ганьба українському народові. Я буду працювати в понеділок. Зустрічатимусь з комбайнобудівниками. Ганьбити себе святкуванням так званого Дня Свободи не буду".

"Нунсівець" Олесь Доній: "Взагалі революція почалась 21 листопада. І святкувати ми почали в неділю. В одному столичному мистецькому кафе влаштували вечірку. Був Сашко Лірник, Драч, Артем Полежака, гурт "Рутенія". Сьогодні о 18-й в Будинку вчителя влаштуємо громадсько-мистецьку акцію, приурочену Дню Свободи. Ввечері підемо на Майдан".

Зараз ви читаєте новину «Для Самойлик День Свободи - ганьба, а для "литвинівця" - апельсини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути