понеділок, 28 січня 2013 14:31

Для Росії визнати, що Тимошенко причетна до вбивства Щербаня — це "надто висока ціна" - експерт

Для Росії визнати, що Тимошенко причетна до вбивства Щербаня — це "надто висока ціна" - експерт
Фото: obozrevatel.com

Для Росії визнати, що екс-прем'єра Юлії Тимошенко причетна до вбивства бізнесмена і народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році — занадто складно, оскільки Тимошенко завжди була "зручним та зрозумілим контрагентом".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Бондаренко.

"Це надто висока ціна для Росії. Для неї, Юлія Тимошенко завжди була зручним та зрозумілим контрагентом щодо діяльності по відношенню до України", - висловив думку політолог.

Окрім того, він зауважив, "що стосується нинішньої ситуації, то Росія навряд чи може пожертвувати Юлії Тимошенко, повністю погодившись на пожиттєвий термін для Тимошенко, оскільки виникає питання щодо того, з ким Володимир Путін підписував угоди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній нардеп Шепелєв оголошений у розшук

"Не факт, що справа Тимошенко вплине на непідписання угоди між Україною та Європейський Союзом, тобто угоду про Асоціацію, тому що в Європі більшість політиків говорить про те, що не потрібно зводити стосунки із Україною до однієї справи, навіть якщо вона політизована, навіть, якщо до неї використане вибіркове правосуддя, але до однієї справи зводити стосунки не треба, оскільки необхідно ширше дивитися на ситуацію", - підкреслив він.

За його словами, "якщо Росія і надалі, умовно кажучи, буде і надалі використовувати цю гру, якщо спробує використовувати Тимошенко як козир, то обов'язково постане питання про те, з ким підписував газові угоди Путін, з ким підтримував стосунки. А на момент вбивства Щербаня, Путін тримав руку на пульсі інформації про те, що робилося в Україні, то це битиме по самому Путіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" хоче знати, що українці матимуть від видобутку сланцевого газу

Окрім того, експерт переконаний, що "Арсеній Яценюк видає бажане за дійсне та намагається запропонувати загалу свою версію".

Нагадаємо, лідер парламентської фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк каже, що офіційно висунуті Генеральною прокуратурою України підозри на адресу екс-прем'єра Юлії Тимошенко в організації замовного вбивства бізнесмена і народного депутата Євгена Щербаня в 1996 році ставлять під сумнів можливість проведення запланованого саміту "Україна-ЄС" і в цьому може бути зацікавлена ??російська сторона.

Зараз ви читаєте новину «Для Росії визнати, що Тимошенко причетна до вбивства Щербаня — це "надто висока ціна" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути