пʼятниця, 08 листопада 2013 07:00

Для комуністичного маршу в Донецьку комуністи використали підлітків
28

Фото: Фото: Тетяна Заровна

На демонстрацію 7 листопада в Донецьку комуністам вдалося зібрати майже 2 тисячі прибічників. Організаторами було заявлено, що в акції прийме участь 5 тисяч чоловік. Комуністи закликали приєднатися до пролетарського свята усіх, кому чужий капіталізм. Але особливий акцент робили на супротивників "Свободи". По центру міста курсувала агітаційна машина, закликаючи в гучномовець: "Свобода вже в парламенті! Не допустимо 33-ий рік". Який зв'язок убачається між націоналізмом та сталінськими репресіями учасники маршу не могли пояснити.

До заявленої години збору демонстрантів біля бібліотеки імені Надії Костянтинівни Крупської - 12.00 - явилося не більше 10 жителів Донецька. Але впродовж подальших 2 годин туди організовано прибували автобуси з представниками різних міст Донеччини. У тому числі підвезли студентів Докучаєвського гірничого технікуму, яких звільнили від зайнять. Серед них були неповнолітні.

Перед початком ходи чоловік з яскраво-червоним бантом на грудях проінструктував дітей: "Якщо запитуватимуть, ви прийшли на свято Великого Жовтня і виступаєте за безкоштовну освіту". Незважаючи на це, підлітки утруднювалися з відповіддю, що їх привело на демонстрацію. І помітно соромилися своєї присутності на комуністичній акції.

Учні технікуму отримали червоні куртки та очолили колону. За ними крокував лідер КПУ Петро Симоненко і місцеві партійні функціонери.

Головний ворог усього буржуазного і олігархічного встиг цього дня відразу на 2 партійні заходи. Після закінчення столичної демонстрації Петро Симоненко прилетів на батьківщину - в Донецьк. З чуток, прибув удвох з дружиною та скористався чартерним авіарейсом.

Колона рушила під звуки духового оркестру, який виконував "Вихори ворожі віють над нами". З гучномовця звучали заклики: "За щастя трудящих! За солідарність!"

Замість транспарантів люди несли назви міст, з яких вони приїхали. І банери з політичними гаслами: "Трудовий народ проти буржуазних реформ", "Стратегічні підприємства і надра – народу!", "Союзу Росії, України, Білорусії бути!", "Трудяща молодь, усі чесні люди, поповнюйте ряди Коммнистической партії!", "Свої справи звіряй по Жовтню", "Майбутнє за соціалізмом". Але деякі люди прийшли на акцію з власноручними плакатами - "Ні соціальному геноциду!" - наприклад.

Як розповів Gazeta.ua один з учасників свята - Едуард Володимирович Афонін, на території країн СНД діє Комуністична партія Радянського союзу. Цей пенсіонер повідомив, що він є депутатом Верховної ради СРСР 2011 року скликання та показав посвідчення. Але не дозволив сфотографувати документ. Пояснив, що з'їзди партії проводяться підпільно.

-СРСР був незаконно зруйнований, тому відновлюючи його, ми відновлюємо законність. КПУ йде по неправильному шляху, - пояснив цей депутат Верховної ради СРСР.

Хода завершилася на площі імені Ленина. Там пройшов мітинг, під час якого звучала агітація за Митний союз і вимоги провести референдум на тему європейського вибору України.

Заради комуністичної демонстрації було обмежено рух по одній із смуг головної вулиці міста. Через це виникла 30-хвилинна пробка.

Зараз ви читаєте новину «Для комуністичного маршу в Донецьку комуністи використали підлітків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути