вівторок, 24 липня 2012 14:18

Для киян краще, аби вибори мера відбулися якнайшвидше – політолог

Для киян краще, аби вибори мера відбулися якнайшвидше – політолог
Сергій Таран радить киянам не брати гречку. Фото: gart.org.ua

Влада призначить дату виборів мера Києва, коли проаналізує ситуацію, чи зможе опозиція висунути єдиного кандидата.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Вигода для влади буде обумовлена тим, чи зможе вона виграти вибори мера Києва, якщо вони будуть призначені одночасно з парламентськими. У неї може бути два мотиви. Перше, наявність кандидата від Партії регіонів, який може виграти вибори. Поки що такого немає. Олександр Попов до цього не дотягує. Це проблема. Друге, що є більш важливим, якого кандидата виставить опозиція. Тут існують варіанти. Або піде Віталій Кличко єдиним кандидатом. Тоді у влади немає жодних шансів, і одночасних виборів не буде, і київські можуть пройти в кращому випадку навесні. Або кожна опозиційна партія буде висувати свою людину. Тоді відбудеться розпорошення електорату, і влада матиме шанс", - наголосив він.

Експерт нагадав, що Кличко збирається балотуватися до парламенту і чітко не відповів на питання, чи піде на київські вибори. "Якби вже було точно відомо, що він йде, то не було б розмов про одночасні вибори. Їх би не призначили. Чіткої позиції Кличка немає. Він чудово розуміє, що навіть якщо переможе, то влада може змінити закон про столицю і зробити із мера британську королеву, яка нічого не вирішує. З іншого боку,  його стримує те, що він не перший раз заявляє про мерські амбіції і просто так зрікатися теж негарно", - зазначив Таран.

За його словами, для киян було б краще, аби вибори відбулися якомога швидше. "Байдужості електорату не буде. Але важливіше те, аби жителі Києва продемонструвати свою громадянську позицію і не брали гречку. Тому що через те, що дехто це робив, ми мали мером Черновецького", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Для киян краще, аби вибори мера відбулися якнайшвидше – політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути