четвер, 26 січня 2012 11:32

Для Януковича зміни до Конституції не на часі – Фесенко

Для Януковича зміни до Конституції не на часі – Фесенко

Політолог Володимир Фесенко вважає, що змістовні конституційні ініціативи будуть запропоновані у наступному році.

Так він прокоментував Gazeta.ua те, що президент Віктор Янукович затвердив концепцію Конституційної асамблеї, яка готуватиме нову редакцію Основного закону.

За словами експерта, після парламентських виборів може виникнути бажання змінити формат президентських виборів чи повернутися до дискусії щодо двопалатної Верховної Ради.

Фесенко пояснив, що організація Конституційної асамблеї  - це демонстрація демократичності, прозорості та відкритості процесу змін до Конституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект нової Конституції представлять 2012 року

"Те, що до її складу включили представників опозиції та громадські організації, які мають незалежну позицію, є свідченням того, що головна місія асамблеї – організація цієї дискусії. Підготовка проекту – це вже друге завдання. Поки в самій Адміністрації президента для себе не визначили, що їм треба робити із Конституцією. Сьогодні немає єдиної позиції, в якому форматі проводити роботу, що це буде: нова Конституція, як хотіли при Ющенку, або точкові зміни до нині чинної", - зазначив політолог.

Він наголосив, що парадокс ситуації полягає в тому, що для президента Януковича зміни до Конституції не на часі, однак вони необхідні у зв'язку із проведенням реформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин не розуміє, навіщо Україні нова Конституція

"Є окрема дуже делікатна тема – зміни, які стосуються непорушності соціальних прав. На сьогодні Конституція фактично забороняє будь-які зміни соціальної системи. Тобто соціальні права не можна зменшити. Із цією проблемою вже зіткнулися під час пенсійної реформи", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «Для Януковича зміни до Конституції не на часі – Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути