неділя, 05 лютого 2012 11:08

Диктатора з Януковича не вийде - економіст

Диктатора з Януковича не вийде - економіст

Президент Віктор Янукович став заручником ситуації із екс-прем'єром Юлією Тимошенко. Бо так само і йому захочуть помститися.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" заявив член Української народної партії, економіст Борис Кушнірук.

"Юля – це перший політик, який був при владі і сів. 20 років країна розкрадалася – ніхто не відповідав, а тут тримайте. Янукович стає заручником цього, бо бажання помститися буде й щодо нього. Диктатури при ньому не вийде, бо будь-яка диктатура тримається насамперед не на багнетах, а на популярності лідера. З цим у Януковича проблеми. А олігархи розуміють: їх або зметуть разом із ним, або вони його "зіллють" і домовляться з наступником. Я не розумію, як при такій політиці можна залишити собі "Межигір'я"? Його гарантовано відберуть, хто б не прийшов до влади. Це буде кістка, що кинуть електорату", - вважає економіст.

На думку Кушнірука, після парламентських виборів усі думатимуть про  вибори президента. Переформатування бізнес-груп буде у середині 2013 року.

"Тут інтереси можуть розбігтися. Олігархи можуть ставити одночасно на різні політичні сили, щоб перестрахуватися. Сьогодні всередині влади йдуть конфлікти у зв'язку з цим. Є прихильники того, щоб усі були в стійлі, бо інакше пересваряться, як помаранчеві. Кажуть, саме через це виник конфлікт у Іванющенка (нардеп-"регіонал" Юрій Іванющенко. – ред.) з Януковичем. Бо Рінат Ахметов заявив, що відходить. Іванющенко вимагав, щоб усі були як один. І коли Янукович сказав, що не тиснутиме на Ахметова, Іванющенко гримнув дверима й поїхав", - зауважив він.

Рінат Ахметов піде шляхом Ігоря Коломойського – фінансуватиме декілька політичних сил, але депутатом не ставатиме, припускає Кушнірук.

"Шлях Коломойського виявився цинічний, але ефективніший", - зазначив він.

Повністю інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «Диктатора з Януковича не вийде - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути