пʼятниця, 23 грудня 2011 16:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Після рішення Апеляційного суду Янукович стає диктатором - соратники Тимошенко

Після рішення Апеляційного суду Янукович стає диктатором - соратники Тимошенко

Соратники екс-прем'єра України Юлії Тимошенко називають "особистою помстою" президента Віктора Януковича рішення Апеляційного суду Києва, який залишив у силі вирок Тимошенко щодо "газової справи", і вважають, що це ускладнить європейську інтеграцію України.

"Цей вирок - це персональна помста Януковича Юлії Володимирівні Тимошенко як головного конкурента, більш сильного і потужного ... Після цього рішення президент стає диктатором кримінального режиму", - сказав у п'ятницю на прес-конференції в Києві перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

У свою чергу, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко назвав нелегітимним рішенням суду, заявивши, що воно не буде сприйнято ні в Україну, ні за її межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники і прихильники Тимошенко ігнорують апеляційний суд

Томенко зазначив, що це зробить практично неможливим підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. "Цим рішенням європейську перспективу влада поховала надовго", - сказав він.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, за яким екс-прем'єр України Юлія Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з Росією в 2009 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не захотіла розбиратися з декриміналізацією "статті Тимошенко"

Крім того, Тимошенко заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі. Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Після рішення Апеляційного суду Янукович стає диктатором - соратники Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути