Ексклюзиви
середа, 05 грудня 2018 16:00

Держуправління в Україні перетворилося на ток-шоу - Ніколаєнко

Держуправління в Україні перетворилося на ток-шоу - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко: "Якщо ми всерйоз маємо намір боротися за свою країну, ми повинні робити це першими". Фото: 1NEWS.COM.UA

Росія почала порушувати міжнародне законодавство своїми діями по відношенню до України ще в 2014 році. Тому Україні для залучення РФ до відповідальності необхідно було діяти чотири з половиною роки тому, переконаний глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Якщо ми всерйоз маємо намір боротися за свою країну, ми повинні робити це першими. Не можуть громадянське суспільство, волонтери, міжнародні партнери змушувати захищатися державу. У цьому повинна лідирувати еліта, влада. Але процес повинен бути усвідомленим. У нашому ж випадку державу до важливих рішеннь часто підштовхує суспільство, громадяни країни. Або ж це роблять міжнародні партнери, заявляючи, що не нададуть фінансування, якщо не будуть зроблені певні кроки всередині України", - заявив Ніколаєнко в ефірі ОбозTV.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніколаєнко: бюджет-2019 не дає рішень щодо зниження рекордного зовнішнього боргу України

За словами політика, позиція керівників держави по відношенню до відстоювання національних інтересів повинна бути виваженою, вивіреною і послідовною. Те, що відбувається навколо ситуації в Керченській протоці і подальше введення воєнного стану Ніколаєнко називає частиною передвиборної програми президента. А те, що зараз відбувається в інформаційному полі з боку українського політикуму, за словами політика, нагадує ток-шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Денісовій стало зле у прямому ефірі

"Цей нонсенс. Я не можу пригадати жодну країну, де начальник генерального штабу йшов би на ток-шоу, де був присутній і президент, і пояснював з указкою передислокацію танків. У нас управління державою, армією перетворюється в ток-шоу. Прокурор виходить на публіку і коментує позицію кораблів. Ну якщо є такі речі, то керівництво держави повинно готуватися до нападу. Не сіяти паніку, а готувати докази і показувати їх там, де є сила: міжнародні суди, західні партнери. При цьому потрібно пояснювати факти і тільки після цього розраховувати на підтримку України ззовні. Замість цього ми бачимо масштабну PR-кампанію чинного президента", - підкреслив глава "Основи".

13 років тому, 28 вересня 2005 року, рейтинг недовіри до екс-секретаря РНБО Петра Порошенка становив -78%. Тоді він був найнижчим. Сьогодні рівень недовіри до президента Порошенка також найменший - 50%. Дослідження проводили Київський міжнародний інститут соціології та фонд "Демократичні ініціативи".

Зараз ви читаєте новину «Держуправління в Україні перетворилося на ток-шоу - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути