Ексклюзиви
субота, 12 липня 2008 09:16

Держохорона хоче бути на рівних з СБУ і розвідкою

Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей виступив з ініціативою щодо підвищення статусу цієї організації до рівня Національної служби охорони.

 

Як повідомляє газета "Комерсант" (N 117 від 11 липня 2008 року), це передбачено в пропозиціях з реформування Управління держохорони, підготовлених цим відомством.

 

За даними видання, ці пропозиції знаходяться зараз на розгляді юристів у Секретаріаті Президента. Після внесення необхідних поправок вони будуть зареєстровані у Верховній Раді як законодавча ініціатива Президента. Планується, що саме цей документ ляже в основу закону "Про Національну службу охорони України", створення якої зараз розглядається в СП. У проекті змін, запропонованому УДО, пропонується закріпити за ним на законодавчому рівні статус військового формування.

 

Очолювати Національну службу охорони буде не начальник управління, а голова служби – за статусом його прирівняють до керівників інших органів спецпризначення, таких як Служба безпеки і Служба зовнішньої розвідки. Крім того, при голові буде створений дорадчий орган – колегія.

 

"Називати правоохоронний орган управлінням не зовсім правильно, - вважає В.Гелетей. - До того ж, ми ведемо спілкування з міжнародними службами, і вони не завжди розуміють, чому у нас орган спецпризначення називається управлінням. А нам не подобається, коли нас через це десь принижують".

 

Тим часом, у Комітеті з питань національної безпеки і оборони Верховної Ради вважають, що УДО має бути "непомітною і скромною" структурою. "Замість того, щоб зробити цю службу компактною і абсолютно непомітною, її починають роздувати до військового формування зі своїм штабом", - сказав із цього приводу голова підкомітету з питань військової безпеки і оборони Олександр Кузьмук (фракція Партії регіонів), повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Держохорона хоче бути на рівних з СБУ і розвідкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути