пʼятниця, 15 травня 2020 11:32

Держінспекція містобудування створить 8 міжрегіональних управлінь - Васильченко

Голова Державної інспекції містобудування (ДІМ) України Юрій Васильченко розповів про розподіл міжрегіональних головних управлінь новоствореної інспекції, їх роботу та процес призначення керівників.

Про це йдеться в інтерв'ю "Укрінформ".

"По аналогії територіальних органів Міністерства юстиції України я планую створення таких міжрегіональних головних управлінь ДІМ з центрами в таких містах: Західного (м. Рівне), Південно-Західного (м. Івано-Франківськ), Центрально-Західного (м. Хмельницький), Центрального (м. Київ), Північно-Східного (м. Полтава), Південно-Східного (м. Кривий Ріг), Південного (м. Миколаїв), Східного (м. Харків)", - розповів Васильченко.

 

За його словами, в кожному міжрегіональному територіальному органі будуть обласні підрозділи.

"Центри управлінь обиралися так, щоб було зручно до них добиратися. Створення терорганів як окремих юросіб відповідає ідеї децентралізації, а запропонований формат дозволить оптимізувати наявні ресурси та змінити підходи", - наголосив Васильченко.

Голова ДІМ також зазначив, що наразі опрацьовується питання щодо керівників територіальних органів та їхньої роботи.

"Зараз ми опрацьовуємо питання, чи зможуть вони (керівники терорганів, - ред.) робити свої призначення, чи це буде робити голова ДІМ. Тобто, чи будуть вони окремими юридичними особами", - зазначив Васильченко.Юрий Васильченко: Госинспекция градостроительства создаст 8 межрегиональных управлений

За словами Васильченка, наразі у діючому законодавстві однозначної відповіді на це питання немає.

"Мені хотілося б, щоб вони були окремим юрособами. Чому? Так краще для розмежування функцій, визначення відповідального за прийняті рішення, оперативності в роботі, також простіше з точки зору їх створення та контролю. Голова ДІМ призначає керівників та їхніх заступників, розподіляє їм бюджет – а далі вони вже самі підбирають собі співробітників, приміщення та розпочинають роботу. І відповідати за все будуть виключно керівники. До речі, вони також можуть набувати статусу в.о., щоб пройти випробувальний термін, показати себе на посаді", - додав Васильченко.

Голова ДІМ також зазначив, що зараз йде робота над створенням сайту ДІМ. А поки що про всі кроки практично в щоденному режимі він повідомлятиме на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Нагадаємо, розпорядженням уряду від 6 травня 2020 р. №488-р Васильченка Юрія Миколайовича призначено головою Державної інспекції містобудування України з дати початку фактичного виконання ним посадових обов'язків на зазначеній посаді строком на п'ять років з оплатою праці відповідно до законодавства, встановивши випробування строком на три місяці.

Зараз ви читаєте новину «Держінспекція містобудування створить 8 міжрегіональних управлінь - Васильченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути